image_pdfimage_print

Sute de profesori, părinți și reprezentanți ai comunității locale au protestat în curtea Școlii Gimnaziale din Filiași cerând să nu fie schimbați directorii, după ce au apărut informații că vor fi dați afară pe criterii politice.

Cadre didactice, personal auxiliar, parinti si bunici ai elevilor de la Scoala Gimnaziala Filiasi s-au adunat azi in curtea institutiei de invatamant, pentru a-si arata nemultumirea fata de schimbarea din functie a directorului Alin Mondescu.

Pe fondul numirilor din pix a unor interimari în posturile de directori de școală, care au loc după expirarea mandatelor celor aflați în funcție până acum, mai mult de 200 de părinți și profesori din Filiași au semnat un memoriu pentru ca directorul școlii gimnaziale să nu fie înlocuit. În memoriu se arată că Alin Modescu a fost ales director prin concurs în anul 2008 și reales tot în urma unui concurs în 2016, „confirmând de fiecare dată capacitățile manageriale necesare unui conducător de unitate școlară”. Numirile din pix vin în urma amânării concursului pentru directori de către ministrul Sorin Cîmpeanu, concurs care ar fi trebuit să aibă loc pe 27 iulie, înainte de expirarea mandatelor actuale, dar a fost amânat pentru 15 octombrie.

Memoriul părinților și profesorilor din Filiași:

„Colectivul cadrelor didactice, personalul didactic auxiliar și nedidactic, părinții elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale Filiași și comunitatea locală susțin ferm continuarea activității de conducere a domnului director Modescu Alin.

Domnul director Modescu Alin și-a început activitatea în școala noastră prin concurs susținut în anul 2008, și-a confirmat statutul în cadrul concursului din anul 2016, confirmând, de fiecare dată, capacitățile manageriale necesare unui conducător de unitate școlară.

Școala Gimnazială Filiași, sub conducerea domnului director, a evoluat permanent și este un etalon în învățământul doljean. Dincolo de toate acestea, domnul director a reușit să creeze o „familie” în Școala Gimnazială Filiași, o atmosferă armonică și plină de empatie, care permite performanța și satisfacția tuturor participanților la actul educațional.

Fiind cea mai mare școală gimnazială din județ, ne dorim să primeze stabilitatea, interesul elevilor și al comunității, domnul director fiind un liant între părțile implicate în procesul de învățământ.

De-a lungul anilor, dumnealui a avut o relație excelentă cu personalul didactic, nedidactic și auxiliar, dar și cu părinții elevilor și reprezentanților instituțiilor la nivel local.

Pe lângă abilitățile de bun manager, domnul director a dovedit temeinice cunoștințe legislative, fiind preocupat permanent de asigurarea unui echilibru în școală.

De-a lungul celor 13 ani, au fost atrase fonduri din donații extrabugetare, din care s-au acordat burse și diverse premii elevilor și profesorilor.

Eventuala înlocuire a domnului director este inoportună și inadecvată, deoarece nu există niciun fel de motive care să susțină un asemenea demers, în acest moment ar afecta începerea anului școlar, mai ales în această perioadă pandemică și la mai puțin de două luni până la organizarea unui nou concurs.

În concluzie, domnul director Modescu Alin are toată susținerea cadrelor didactice, a personalului didactic auxiliar, nedidactic, a părinților și a comunității.”

Întrebat pe 17 iunie de ce nu are loc acest concurs vara, înainte de expirarea manadelor directorilor din funcție, așa cum fusese stabilit inițial, Cîmpeanu a răspuns:  că cei mai mulți profesori „au spus că sunt convinși că ar fi foarte, foarte buni pentru a ocupa poziția de directori, dar din păcate şi-au luat bilete cu familia în Egipt, în Turcia, în Grecia şi în Bulgaria şi în alte ţări şi că nu pot participa în luna august”.

Inspectoratele, controlate 93% de PNL, se pregătesc să numească din pix 9.771 de directori adjuncți, în condițiile în care Klaus Iohannias a retrimis în Parlament legea menită să depolitizeze managementul interimar al școlilor.

În țară au început procedurile pentru ocuparea temporară a funcțiilor vacante de director și director adjunct din școli, proceduri declanșate în condițiile în care concursurile de directori urmează să se termine abia în iarnă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.