image_pdfimage_print

“După un an și 7 luni de la declanșarea pandemiei, valul 4, anunțat de specialiști pentru luna septembrie, ne prinde total nepregătiți. O treime din paturile de la spitalul de boli infecțioase Matei Balș, spitalul reprezentativ în lupta cu pandemia, sunt nefuncționale.

Aceasta este cu adevărat măsura neputinței și a prostiei actualului Guvern, care nu este capabil să le asigure românilor protecția împotriva epidemiei și accesul la serviciile medicale, garantat de constituție.

În timp ce spitalele sunt lăsate de izbeliște, Cîțu vrea să organizeze acțiuni paliative ridicole, cum este deja celebra tombolă a vaccinării, care se va desfășura însă tocmai în octombrie.

Din cauza incompetenței Guvernului și a manierei dezastroase în care acționează, neîncrederea publică a ajuns la cote uriașe, ceea ce a dus România pe penultimul loc în UE la vaccinare și la o risipa incredibilă de bani publici.

În acest moment România alocă extrem de mulți bani pentru achiziția de vaccinuri. La rectificarea bugetară, ministerul Sănătății primește peste 500 de milioane de lei pentru noi achiziții de vaccinuri în timp ce este nevoită să le doneze pe cele achiziționate deja, înainte de a expira, sau să le arunce pe cele care au expirat.

PSD cere din nou, organelor abilitate, să-i tragă la răspundere pe cei care și-au bătut joc de banii românilor în momentul în care au contractat 120 de milioane de doze de vaccinuri, o cantitate mult mai mare decât necesarul pentru o populație eligibilă de maximum 13 milioane de persoane”, a spus europarlamentarul Claudiu Manda.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.