image_pdfimage_print
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, au documentat activitatea a 5 persoane, bănuite de trafic de migranți și constituirea unui grup infracțional organizat. 3 persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, iar 2 sunt arestate la domiciliu.
La data de 5 aprilie a.c., au fost efectuate 7 percheziții domiciliare, în Craiova și Timișoara, în urma cărora au fost ridicate mai multe bunuri și înscrisuri.
De asemenea, au fost indisponibilizate 2 autoturisme, în vederea instituirii sechestrului asigurator.
Pe parcursul cercetărilor, în cursul acestui an, în județul Timiș, au fost depistați 35 de cetățeni afgani, care ar fi folosit mai multe metode de călătorie, în încercarea de a se sustrage controlului la frontiera de stat.
Cinci persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 43 de ani, printre care și un cetățean afgan,  au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, pentru continuarea cercetărilor, fiind reținute pentru 24 de ore.
Ulterior, au fost prezentate Tribunalului Dolj, care a emis 3 mandate de arestare preventivă și 2 de arest la domiciliu.
Acțiunile au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
De asemenea, la activități au participat polițiști ai inspectoratelor de poliție Dolj și Timiș, polițiști de frontieră ai Inspectoratului Teritorial de Poliție de Frontieră Timișoara, precum și jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.