image_pdfimage_print

Consiliul Județean (CJ) Dolj este pregătit să susțină prin toate mijloacele disponibile demersul vizând construirea Spitalului Regional de Urgență Craiova, inclusiv prin implicare directă în realizarea unor elemente ale infrastructurii conexe, a precizat luni președintele CJ, Cosmin Vasile. Anunțul a fost făcut în cadrul întâlnirii cu o delegație de specialiști ai Ministerului Sănătății (MS) și de experți din echipa de asistență pentru proiecte a Băncii Europene de Investiții, întâlnire organizată la Palatul Administrativ.

„Pe parcursul discuțiilor, ni s-a solicitat să expunem rolul nostru în derularea acestei inițiative și am amintit despre demersurile pe care le-am întreprins, alături de conducerea Primăriei Municipiului Craiova, pentru identificarea suprafeței de teren necesare, dar și despre modul în care am asigurat colaborarea și coordonarea tuturor furnizorilor de utilități.

Un punct aparte în cadrul întâlnirii a vizat o investiție pe care Consiliul Județean Dolj o va realiza în mod direct – un drum județean care va constitui o variantă de acces la Spitalul Regional de Urgență și la campusul universitar adiacent acestuia. Așa cum le-am precizat partenerilor noștri, fondurile pentru proiectarea arterei rutiere au fost deja incluse în propunerea de buget pentru acest an. În plus, ni s-a comunicat de către reprezentanții Ministerului Sănătății că se încearcă identificarea unei soluții pentru ca suma necesară executării lucrărilor să poată fi obținută din surse nerambursabile, ceea ce ar constitui un important avantaj, în condițiile în care alocările bugetare de care beneficiem sunt îngrijorător de reduse.

Nu în ultimul rând, experții prezenți la discuții au dorit să cunoască detalii despre structura organizatorică a principalelor noastre departamente implicate în susținerea proiectului privind Spitalul Regional de Urgență – Direcția Tehnică, Direcția Afaceri Europene, Direcția Urbanism și Amenajarea Teritoriului – și să-și creeze astfel o imagine cât mai exactă despre resursa umană, despre specialiștii cu care CJ Dolj poate contribui în etapa implementării“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

La întâlnirea de la Palatul Administrativ au mai participat vicepreședintele CJ Dolj Mihai Neațu, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, arhitecții-șefi ai județului Dolj și municipiului Craiova, Radu Pappa, respectiv Gabriela Miereanu, precum și directorii Direcției Tehnice a CJ, Silvia Ionescu, și Direcției Afaceri Europene, Daniela Băluță.

De partea cealaltă, delegația prezentă la discuții a fost formată din Cristina Gafton, directorul Departamentului Monitorizare Implementare Proiecte Spitale Regionale al Ministerului Sănătății, dr. Carmen Angheluță, expert în sănătate publică în cadrul MS, Panayiotis Pantaridis, expert în management de proiect, și dr. Vlad Mixich, expert permanent în măsuri de reformă și operaționalizare spitalicească.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.