image_pdfimage_print

“Doljul rămâne un județ subfinanțat de Guvern, iar investițiile noastre sunt în pericol de a nu putea fi duse la bun sfârșit.

Sumele provenite din cota de TVA pentru echilibrarea bugetului au atins un minim istoric, dat fiind că s-au redus cu mai mult de 30 la sută față de sumele alocate în 2020. Astfel, dacă anul trecut Doljul primea 84,3 milioane de lei, anul acesta au fost alocate doar 58,4 milioane de lei.

Aceasta este a doua scădere consecutivă a sumelor defalcate din TVA pe care o suportă județul, după ce și în 2020 alocarea a fost mai mică decât în anul anterior, 2019. Și dacă anul trecut am reușit să continuăm investițiile cu fonduri provenite din excedentul bugetar al anului 2019, anul acesta banii rămași nu sunt suficienți pentru a finanța proiectele în curs. Asta va înseamna șantiere oprite, drumuri neterminate, fonduri europene pierdute din lipsa sumelor pentru co-finanțare.

În acest moment, Consiliul Județean Dolj are în desfășurare 31 de proiecte de investiții, din care 22 de proiecte sunt finanțate din fonduri europene”, a spus președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.