image_pdfimage_print

Peste 9.100 de cărți funciare sunt eliberate gratuit, azi, 15 ianuarie 2021, pentru proprietarii imobilelor din unsprezece unități administrativ – teritoriale (UAT) din județul Dolj, prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015 – 2023 (PNCCF). Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților au fost finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj.

Cele 9.190 de imobile înregistrate gratuit în sistemul integrat de cadastru și carte funciară aparțin locuitorilor din comunele Amărăștii de Sus, Călărași, Castranova, Ciupercenii Noi, Dăbuleni, Ghindeni, Piscu Vechi, Sălcuța, Seaca de Pădure, Siliștea Crucii, Vârtop. Lucrările de cadastru general au început în anul 2019 și au vizat o suprafață totală de 4.921 de hectare.

Noile cărți funciare au fost predate primarilor celor unsprezece comune de către directorul OCPI Dolj, Victor Alin DUMITRESCU.

 „Cu peste 74.000 de cărți funciare înregistrate gratuit pentru cetățeni, în anul 2020, ne menținem pe un loc fruntaș în ierarhia națională. De la începutul derulării PNCCF și POR au fost înscrise gratuit în cartea funciară peste 245.000 de imobile”, a precizat Victor Alin DUMITRESCU, directorul OCPI Dolj.

În prezent, din totalul de 111 de UAT-uri din județul Dolj, au fost cadastrate în proporție de sută la sută cinci comune (Drănic, Mischii, Goicea, Coțofenii din Dos, Brădești), iar în alte 106 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, www.ancpi.ro.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.