image_pdfimage_print

Peste 10.500 de cărți funciare vor fi eliberate gratuit, începând de astăzi, 20 octombrie, pentru proprietarii imobilelor din zece unități administrativ – teritoriale (UAT) din județul Dolj, prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015 – 2023 (PNCCF). Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților au fost finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj.

Cele 10.502 de imobile înregistrate gratuit în sistemul integrat de cadastru și carte funciară aparțin locuitorilor din comunele Amăraștii de Jos, Apele Vii, Bistreț, Cârcea, Daneți, Ghercești, Piscu Vechi, Robănești, Sadova, Țuglui. Lucrările de cadastru general au început în anul 2019 și au vizat o suprafață totală de 5.288 de hectare.

Noile cărți funciare au fost predate primarilor celor zece comune de către directorul OCPI Dolj, Victor Alin DUMITRESCU.

„Cu aproape 63.000 de cărți funciare înregistrate gratuit pentru cetățeni, în anul 2020, ne menținem pe un loc fruntaș în ierarhia națională. În prezent, în cadrul PNCCF, sunt în derulare 152 de contracte, care vizează peste 200.000 de imobile din județ. Am făcut toate demersurile pentru a începe lucrările finanțate din fonduri europene în 28 de unități administrativ- teritoriale din județul nostru. Acestea sunt incluse pe lista celor 31 de comune din Dolj în care vor fi derulate lucrări de cadastru finanțate integral din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014-2020”, a precizat Victor Alin DUMITRESCU, directorul OCPI Dolj.

În prezent, din totalul de 111 de UAT-uri din județul Dolj, cinci sunt cadastrate în proporție de sută la sută, iar în alte 106 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, www.ancpi.ro.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.