image_pdfimage_print

“Fondurile europene pe care le voi atrage vor scoate această comună din conul de umbra în care a intrat în ultimii ani. Sunt atâtea oportunități de dezvoltare, încât trebuie să fii orb să nu le vezi ! Sau să nu îți dorești deloc ca Întorsura să evolueze !”- asta spune Relu Nuță, candidatul PSD pentru funcția de primar al comunei Întorsura din județul Dolj. Bărbatul în vârstă de 50 de ani își propune să redefinească sensul cuvântului ”comună” și să transforme Întorsura într-o comunitate rurală, dar la standarde urbane. Planurile sale implică, aproape la fiecare pas, absorbția de fonduri europene, iar nivelul la care gândește lucrurile este unul similar al unui gospodar dintr-o localitate metropolitană. Începând din centrul comunei, de la vestita plantație de duzi și până la granițele localității, candidatul PSD pentru primărie vede doar oportunități de dezvoltare și, implicit, asigurarea bunăstării locuitorilor.

“Accesarea de fonduri europene pentru modernizarea plantației este absolut necesară. Va fi un loc de agrementcudotări multiple: spații de joacă pentru copii, mobilier stradal, iluminarea interiorului plantației, creareauneipiste de biciclete, amenajamente florare,fântâni arteziene, dar și un teatru de vară. Întreaga zonă dintre stadion și grădiniță va fi modernizată la standarde europene. Nu mă voi opri aici, voi merge până în extravilanul comunei, acolo unde o să reiau, cu surse de finanțare pe fonduri europene proiectul Asfaltare drumuri de exploatare din extravilanul Comunei Intorsura” explică Relu Nuță doar o parte din planurile sale.

Experiența îl recomandă: a studiat Management Financiar-Contabil, specializare Finanțe Bănci, a fost angajat al Fabricii de Avioane din Craiova și a gestionat și manageriat moara din Cerăt mai bine de opt ani. Nici domeniul administrativ nu îi este străin: consilier local și la Radovan și la Întorsura, din 2009 până în prezent ocupă funcția de inspector în cadrul primăriei Întorsura, fiind permanent conectat de realitatea vieții din comună. De aceea, cunoaște cât de importantă este reluarea proiectului “Alimentare cu apăîn comuna Întorsura, Județul Dolj”, sistat de actuala conducere din anul 2017 și promite că va fi în lista sa de priorități.

“Îmi doresc foarte mult să asfaltez toate drumurile din Întorsura, prin proiecte depuse și finanțate din fonduri, altele decât cele locale. În primele șase luni ale mandatului meu ca primar, voi demara un proiect de canalizare în comună, prin realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic” a completat oferta electorală Relu Nuță.

Candidatul PSD pentru primăria comunei Întorsura este căsătorit și are doi băieți, în vârstă de 18 și 22 de ani. Știe cu ce probleme se confruntă, așadar, tinerii și dorește să nu mai plece din localitate spre zonele urbane. Are în plan sprijinirea tinerilor în vederea obținerii de proiecte eligibile din fonduri europene prin programul POC (Programul Operațional Competitivitate) prin cooptarea unei firme specializate, dar și actualizarea Planul Urbanistic General, expirat în anul 2017, prin extinderea suprafeței de intravilan în vederea atragerii investitorilor și crearea de noi locuri de muncă.

Nici proiectele mici, dar atât de necesare localității nu îi lipsesc lui Relu Nuță. Printre ele se numără asigurarea tuturor condiților de obținere a autorizației de funcționare a Școlii Generale ‘’Nicolae Gh. Popescu’’din comună și amanajarea sălii de sport, prin atragerea de fonduri europene sau urgentarea lucrărilor de cadastru sistematic gratuit. Candidatul PSD pentru primărie înțelege foarte bine tradițiile locale și în loc să renunțe sau să le neglijeze și-a propus să le fructifice la maximum în favoarea oamenilor. De aceea, propune cadastrarea islazului comunal și realizarea amenajamentului pastoral pentru sprijinirea crescătorilor de animale la concesionarea suprafeței de islaz și, implicit, obținerea subvenției APIA pe suprafațăîn raport cu efectivele de animale deținute.

“Avem copii și avem bătrâni în comună. Trăim vremuri grele, iar sănătatea, cum ne-au învățat părinții nostri, e mai bună decât toate. De aceea, nu voi ignora acest sector. Am în plan amenajarea unei clădiri cu destinația de spațiu medical, utilat cu aparatură medicală” a spus candidatul PSD la primăria Întorsura, atunci când s-a referit la sănătatea locuitorilor.

Ca orice primar cu viziune, nici problemele de mediu nu i-au scăpat lui Relu Nuță. Are deja creionat în minte un proiect de curățare a albiei pârâului Jivan, din interiorul comunei, prin atragerea de fonduri europene.

Comandat de Partidul Social Democrat Organizatia Judeteana Dolj, CUI mandatar finaciar: 21200019

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.