image_pdfimage_print

 Craiovenii vor putea să se bucure, de pe data de 15 mai 2020, de plimbările prin parcuri sau în Grădina Botanică. De asemenea, începând de vineri, 15 mai 2020, compartimentele de relații cu publicul din cadrul Primăriei Municipiului Craiova, dar și RAT Craiova revin la programul normal.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Craiova, întrunit în data de 14.05.2020, a adoptat următoarele măsuri:

 • reluarea programului de relații cu publicul al compartimentelor funcționale din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Craiova, începând cu data de 15 mai 2020 și continuarea utilizării serviciilor on-line.
 • Obligativitatea asigurării de către asociațiile de proprietari a covoarelor îmbibate cu soluție dezinfectantă la intrările fiecărei scări din blocurile de locuințe.
 • Începând cu data de 15 mai 2020, SC RAT SRL revine la programul de transport local dinainte de declararea stării de urgență.
 • În scopul prevenirii contaminării pasagerilor și a personalului care activează în transportul public local, RAT SRL va lua măsuri pentru asigurarea condițiilor de protecție a călătorilor, distanțării sociale, igienizării și dezinfectării mijloacelor de transport, cu stabilirea procedurilor și protocoalelor din interiorul acestora, a gradului și modului de ocupare, a regulilor de conduită pentru personalul propriu și pentru pasageri, cât și pentru informarea corespunzătoare a acestora.

Pentru realizarea măsurilor de mai sus, SC RAT SRL va dispune suplimentarea personalului din mijloacele de transport în comun care va însoți conducătorul auto/vatmanul și ajută la îmbarcarea/debarcarea călătorilor și asigură respectarea gradului de ocupare.

 • Începând cu data de 15 mai 2020, se redeschid parcurile din municipiul Craiova și Grădina Botanică, cu respectarea condițiilor privind măsurile de protecție a cetățenilor și distanțarea socială.
 • Accesul în Parcul Nicolae Romanescu se va efectua prin intrarea principală din Bulevardul Nicolae Romanescu 1A și prin cea secundară situată în vecinătatea punctului de lucru RAADPFL – sere (Cimitirul Ungureni).
 • Accesul în Parcul Tineretului se va face doar prin intrarea principal din str. Banu Stepan nr. 2B.
 • Accesul în Grădina Botanică se face doar prin intrarea principală din str. Iancu Jianu nr. 9.
 • Cu aceeași dată, se permite accesul în cimitirele din municipiul Craiova, cu respectarea dispozițiilor legale privind protecția persoanelor și a distanțării sociale, accesul realizându-se doar pe intrările principale.
 • RAADPFL și SC SALUBRITATE SRL Craiova vor asigura dezinfecția parcurilor, a locurilor de joacă pentru copii precum și a mobilierului urban.
 • SC PIEȚE și TÂRGURI SRL Craiova va menține măsurile de protecție a cetățenilor, distanțarea socială, igienizarea și dezinfectarea periodică, în incinta pietelor și va asigura intrarea prin toate spațiile de acces cu luarea măsurilor de intrare graduală, cât și pentru informarea corespunzătoare a populației.
 • Se menține măsura dispusă la art.1, alin (8) din Hotărârea nr. 7/2020 a CLSU privind interzicerea desfășurării de activități comerciale în sectorul de haine second din Târgul Municipal Craiova, situat în str. Dimitrie Gerota nr. 7.
 • Se interzice accesul în incinta amplasamentului cu destinația specială de loc de picnic (grătare/mese) amenajat în Parcul Hanul Doctorului.
 • Se interzice accesul persoanelor la locurile de joacă și în foișoarele situate pe domeniul public proprietate a Municipiului Craiova, amenajate de către Primăria Municipiului Craiova.
 • Nerespectarea prevederilor prezentei hotărâri se sancționează potrivit prevederilor  2. pct. 29 raportat la prevederile art. 3. pct. 1), lit. c din Legea nr. 61/1991 actualizată, coroborată cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările și completările ulterioare.
 • Contravențiile se constată de către Poliția Locală a Municipiului Craiova, de către ofițerii sau agenții de poliție ori de către ofițerii și subofițerii din jandarmerie, ce au competențe pe raza municipiului Craiova.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.