image_pdfimage_print

După luni de debandadă guvernamentală care au dus, printre altele, la prăbuşirea leului, blocarea economiei ori înglodarea ţării în împrumuturi fără sens și la dobânzi uriașe, preşedintele Klaus Iohannis şi PNL împing, cu bună ştiinţă, România într-o criză politică prelungită. Şi asta în contextul în care, din pricina epidemiei de coronavirus care se împărştie peste tot în lume, situaţia externă este una extrem de volatilă, pieţele fiind puternic afectate, iar bursele fiind în cadere liberă.
Deputatul PSD de Dolj Alina Tănăsescu spune că toată această ambiţie a preşedintelui şi liberalilor pune în pericol sănătatea românilor. „Dând, în continuare, dovadă de o profundă inconștiență, președintele Klaus Iohannis și aghiotanții lui din PNL sunt pe cale să arunce România într-un haos de proporții. Disperați să provoace alegeri anticipate, în speranța că la Palatul Victoria va ajunge, într-un final, „guwernul lui“, Iohannis și liberalii se joacă cu focul, refuzând să accepte un premier şi un guvern apolitic, capabil să gestioneze problemele cotidiene. Călcând în picioare legea din România, acquis-ul comunitar, dar mai ales, Constituția României, aceştia merg mai departe cu numirile penibile de premieri, doar-doar vor reuşi să provoace alegeri anticipate cu câteva luni înainte de termen. Să fie clar, PSD-ului nu îi este frică de alegerile anticipate, dar, din pricina obsesiei președintelui, pentru alegerile anticipate, România este pusă azi în situația în care nu are niciun plan pentru contracararea epidemiei de coronavirus. Ministrul „privatizării“ Sănătății a fost absent, apărând brusc să ne anunțe că avem un caz de îmbolnăvire cu coronavirus și nu a luat niciun fel de măsură pentru prevenirea răspândirii acestui virus, deși avea informații încă din luna ianuarie despre faptul că România nu poate să fie ocolită de această problemă. Dar a găsit mai multe „soluții“: privatizarea Sănătății, reducerea bugetului ministerului cu 22% față de 2019 și mai puțini banii alocați pentru spitale cu 30% față de anul precedent“, a declarat Alina Tănăsescu.

 

PNL și Iohannis nu se trezesc nici în al 12-lea ceas

 

„Ce dovadă mai clară că pe Iohannis și PNL nu-i interesează stabilitatea țării decât desemnarea lui Florin Câțu pentru a forma un guvern?! Să vii în fața Parlamentului cu un premier desemnat care a fost respins de două ori în comisiile de specialitate, împotriva sa fiind adoptată inclusiv o moțiune simplă, și cu aceeași listă de miniștri remarcați doar prin incompetență denotă un dispreț total față de problemele României!

Siguranța cetățenilor este pe primul loc, nu calculele politice și electorale. Cu toate astea, Klaus Iohannis refuză şi acum, în cel de-al 12-lea ceas, să ofere României un guvern stabil, perfect funcțional, care să poată lua decizii importante, uitând că este președintele tuturor românilor, nu doar președintele celor ce votează PNL!“, a mai spus deputatul Alina Tănăsescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.