image_pdfimage_print

Începând de mâine, 01.02.2020, firmele și instituțiile publice din Craiova vor beneficia de ridicarea deșeurilor reciclabile (hârtie, carton, plastic, metal, sticlă) fără niciun fel de costuri. Măsura, aprobată în ședința Consiliului Local al Municipiului Craiova din această săptămână, este menită să stimuleze colectarea separată a deșeurilor în scopul devierii de la depozitare a unor cantități cât mai mari și se adaugă facilităților oferite populației: ridicarea gratuită a deșeurilor reciclabile, o dată la două săptămâni, pentru abonații care locuiesc la casă pe străzile aflate în programul pilot de colectare selectivă. Craiovenii care locuiesc la bloc au posibilitatea de a depune deșeurile reciclabile în containerele sau modulele de colectare selectivă amplasate stradal.

Pentru informații suplimentare, reprezentanții companiilor pot suna la dispeceratul SC Salubritate Craiova SRL, la numărul de telefon 0251/422.733, apelabil non stop.

În prezent, se estimează că jumătate din gunoiul care ajunge anual la depozitele ecologice din marile orașe  ar fi putut fi valorificat prin reciclare. Anul trecut, în Craiova au fost colectate de la populație, agenți economici și instituții publice 5077 tone de deșeuri din hârtie, carton, plastic, metal și sticlă, cantitate care a fost predată spre valorificare (reciclare) către firme autorizate.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.