Deputat Alexandra Presură: „Guvernul liberal taie toate măsurile pozitive adoptate pentru români în ultimii trei ani”

0
690

Ultimele trei luni au adus românilor doar dezamăgire și austeritate! Guvernul liberal și-a făcut un scop din a distruge orice măsură pozitivă adoptată în ultimii trei ani de PSD completând scenariul cu măsuri de austeritate și împrumuturi exorbitante.

„Am asistat în ultima perioadă la o guvernare dezastru, ministrul de Finanțe al României joacă un joc periculos cu banii cetățenilor reușind să facă în câteva luni împrumuturi de peste 15 miliarde de lei, cu dobânzi duble, chiar triple, față de alte state din Uniunea Europeană.

Unde sunt acești bani? Ne întrebăm și noi! Bugetul pe anul 2020 a fost bugetul care a „strâns cureaua” la ministere importante precum Ministerul Sănătății, Educației și Dezvoltării. PNL a venit cu o viziune austeră în ceea ce privește veniturile românilor considerând eliminarea salariului minim ca o opțiune ce merită discutată, creșterea pensiilor calculată pe sistemul „să vedem dacă sunt bani” iar dublarea alocațiilor pentru copii amânată fără termen.

Consider că toate acestea reprezintă acțiuni extrem de grave și iresponsabile. Guvernul PNL urmărește distrugerea sistemului public de pensii și neaplicarea majorării pensiilor prevăzute de noua lege. Miniștrii noului guvern și liderii PNL se întrec în declarații care induc panică în rândul populației. Mai nou aruncă în spațiul public propuneri aberante precum creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani în condițiile în care media de vârstă în România este mai mică decât în alte țări europene”,a declarat deputatul PSD Alexandra Presură.

 

Măsuri anti-români pentru toate categoriile sociale

“Drepturile românilor nu sunt negociabile și de aceea noi, PSD,  vom lupta pentru respectarea lor! Mă întreb totuși ce rău le-au făcut românii celor de la PNL încât să fie împotriva acestei țări. Guvernul PNL a decis reducerea alocărilor bugetare pentru obiectivele de infrastructură rutieră, au fost închise procedurile pentru demararea investițiilor la mai multe autostrăzi, a fost sistată achiziționarea a 66 de tramvaie care ar fi dus la decongestionarea traficului în marile orașe, cel mai important program de investiții pentru dezvoltarea comunităților locale a fost oprit,ni se propune însă să circulăm pe drumuri forestiere și să muncim până la 70 de ani dar să cotizăm mai mult la Pilonul II de pensii. Profesorii nu au scăpat nici ei de “foarfeca” PNL pentru că nu vor mai primi bani în plus de la 1 septembrie, deși aceste drepturi au fost câștigate prin lege.Iar mai nou primesc și tinerii o lovitură prin programul Prima Casă, care nu mai primește finanțarea necesară. Guvernul PSD a încercat prin toate măsurile luate să îi țină pe tineri în țară, iar acum deciziile luate de Guvernul Orban nu fac altceva decât să îi determine pe tineri să plece.

Și pentru că încălcarea drepturilor românilor nu este suficientă pentru Guvernul PNL acesta dorește să încalce și legea prin asumarea răspunderii pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin deși recomandarea forurilor europene este contrară. PNL are ca scop declanșarea alegerilor anticipate pentru a nu fi taxați de electorat după toate măsurile austere care vor produce efecte. PNL și-a dorit să fie la guvernare doar pentru a face un joc politic meschin iar acum nu știe cum să mai scape de această responsabilitate!” a mai spus deputatul PSD Alexandra Presură.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.