Vineri, 17 ianuarie 2020, a avut loc la Instituţia Prefectului Judeţului Dolj o discuţie informală cu privire la ecologizarea din zona limitrofă a comunei Bucovăţ, în vecinătatea oraşului Craiova.

La discuţie au luat parte reprezentanţi de la: Garda Naţională de Mediu, Administraţia Bazinală Apele Române, Poliţia Locală Craiova, Primăria Bucovăţ, Secţia de Drumuri Judeţene, Prămăria Craiova.

Cu acest prilej, s-au stabilit măsuri adecvate pentru prevenirea aruncării gunoaielor de către persoane fizice şi societăţi comerciale.

În cadrul întâlnirii informale cu privire la ecologizarea zonei limitrofe a comunei Bucovăţ, în vecinătatea oraşului Craiova, ce a avut loc astăzi, 17 ianuarie 2020, la Instituţia Prefectului Judeţului Dolj, s-au stabilit următoarele măsuri de prevenire a aruncării gunoaielor de către persoane fizice şi societăţi comerciale:

Blocarea rampelor de acces  spre zonele aferente albiei Jiului, în special a celor din comunele Bucovăţ şi Breasta.

Constituirea unor echipe mixte de patrulare, compuse din operator de salubritate/ Poliţia Locală Craiova.

Poliţia Locală Craiova va coordona acţiuni de informare a proprietarilor de terenuri intravilane privind obligativitatea împrejmuirii terenurilor, precum şi tragerea unei brazde de plug pe perimetru din zonele extravilane pentru a împiedica pătrunderea autovehiculelor.

Garda de Mediu, pe baza dovezilor prezentate de echipele mixte, va aplica contravenţiile legale.

Modificarea frecvenţei de colectare a deşeurilor de pe drumurile judeţene (de la o dată pe săptămână, la două ori pe săptămână).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.