Chiar dacă nu mai este la guvernare, PSD continuă să promoveze măsurile pe care a început să le ia în timpul guvernării. Astfel, alocațiile pentru copii au fost dublate, prin vot decisiv al deputaților PSD. Copiii ar urma să aibă alocații mai mari începând cu anul 2020, dacă legea va fi promulgată de președintele României. Totul a fost realizat printr-un proiect de lege propus de PSD, asta în ciuda faptului ca mareamajoritate a PNL și USR au considerat această măsură inutilă, nesusținând-o, după cum a explicat deputatul PSD de Dolj, Eliza Peța-Ștefănescu.

În urma votului din plenul Camerei Deputaților, alocația va crește la 600 de lei pentru copiii cu vârsta până la 2 ani (3 ani în cazul copilului cu handicap), 300 de lei pentru cei între 2 și 18 ani și 600 de lei pentru cei între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

„Iată că am reușit, nefiind la guvernare, să îmbunătățim veniturile copiilor cu 50% și să continuăm ceea ce am început în 2016. Dublarea alocațiilor reprezintă un pas către normalitate și unul necesar, având în vedere cuantumul celorlalte alocații din Uniunea Europeană. Există cheltuieli pentru copii, pentru haine, rechizite și alte materiale școlare adiacente, iar această mărire vine să sprijine aceste cheltuieli”, a explicat deputatul PSD de Dolj, Eliza Peța-Ștefănescu, de asemenea membru în Comisia pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților.

Proiectul de lege privind această modificare nu a fost susținut, însă, de partidul de guvernare, PNL, și nici de către USR, pe motiv că aceste măriri, destinate copiilor și, impicit, familiilor din România, pun presiune pe bugetul de stat. Astfel, la votul decisiv din plen, PNL nu a introdus cartelele în dispozitivele eletronice, pentru a încerca evitarea cvorumului, iar liderul de grup al USR i-a îndemnat pe deputați să se abțină de la vot.

„Alocațiile dublate pentru copii sunt meritul PSD, care ia în continuare măsurile promise, cu tot cu boicotulmajorității deputaților de la PNL și USR, în care includem, desigur, și deputații PNL de Dolj.PSD a reușit, pe perioada guvernării, să asigure toate aceste cheltuieli și să facă plățile la timp, fără a pune presiune pe buget. Aici nu mai este vorba despre calcule care nu ies, ci pur și simplu despre rea-voință. În Comisia pentru muncă și protecție socială, PNL și USR nu au susținut aceste modificări, și nici în plen, la vot. Este cu atât mai grav cu cât aici vorbim despre copii și copii cu handicap, care au mare nevoie de acești bani. PNL nu guvernează pentru români; nici măcar nu știm pentru ce guvernează în mod exact. Aceste lucruri au început să se vadă și vor continua să fie observate, din păcate, în următoarele luni în care PNL va rămâne la guvernare”, a conchis deputatul PSD de Dolj, Eliza Peța-Ștefănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.