image_pdfimage_print

Primăria Municipiului Craiova își respectă promisiunile. Așa cum a anunțat public, de fiecare dată, primarul Mihail Genoiu, astăzi vor pleca din fabrică primele autobuze spre Craiova.

          Este vorba de autobuzele noi, achiziționate printr-un contract de împrumut furnizat de BERD și construite de către firma BMC. “Cuvântul dat de mine este lege. Așa cum am promis încă de acum câteva luni că ne sosesc primele autobuze în decembrie, chiar așa se întâmplă! Astăzi dăm startul procesului de modernizare al transportului în comun din Craiova! Primele 10 autobuze BMC vor pleca chiar astăzi spre Craiova, iar până la finalul acestui an vor ajunge și restul de 15 pentru a avea, în total, 25 autobuze noi pentru începutul anului 2020. Iar până în februarie 2020 vor ajunge și celelalte 13 autobuze achiziționate de Primăria Craiova și finanțate printr-un împrumut BERD. Facem toate demersurile și formalitățile necesare pentru ca aceste mijloace de transport să intre în parcul auto al RAT SRL cât mai curând posibil. Este încununarea unui demers lung pe care noi, cei din Primăria Craiova, îl ducem la bun sfârșit și de care vor beneficia toți craiovenii.

          Procesul de modernizare al transportului public nu se oprește însă aici. Avem în derulare mai multe proiecte finanțate din fonduri Europene nerambursabile cum ar fi achiziția de autobuze electrice, achiziția a 17 tramvaie noi, modernizarea depoului de tramvaie, a stațiilor de redresare dar și modernizarea căii de rulare și a liniei de contact pentru tronsoanele rămase încă nemodernizate din anii trecuți. La finalul acestui proces locuitorii Craiovei vor beneficia de un transport public modern și de calitate”, a declarat Mihail Genoiu, Primarul Municipiului Craiova.

 

Valoarea totală investiției făcută de către Primăria Craiova este de 32.127.890 lei fără TVA, 845.470 lei fiind costul unui autobuz.

Primele 10 autobuze ProCity vor pleca chiar astăzi din fabrică, alte 15 vor ajunge până la finalul acestui an, urmând ca la începutul anului viitor să fie livrate și restul de 13.

Autobuzele BMC Procity au o lungime de 12 metri, o lățime de 2.5 metri. Înaltimea maximă este de 3.4 metri. Acestea au 3 uși pe partea dreaptă, 2 uși a cate 2 foi fiecare. Capacitatea totală este de 97 pasageri, dintre care 26 pasageri pe scaune, 71 în picioare. Greutatea netă 10.700 kg conform celei mai recente versiuni a directivei europene din domeniu. Autobuzele sunt cu podea complet coborâtă (nu există trepte pe platforma pasagerilor pe toată lungimea autobuzului). Înalțimea scării pentru toate ușile este de 34 cm fără a fi încărcat sau fără a fi folosit dispozitivul de înclinare. Standardul de emisii este Euro 6. Autobuzul dispune de o platformă auxiliară (rampă) pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

Confortul termic al pasagerilor va fi asigurat prin sisteme de climatizare – încălzire, ventilare și condiționare a aerului. Noile mijloace de transport sunt echipate cu GPS, iar pentru siguranța călătorilor acestea sunt dotate cu 6 camere de supraveghere de înaltă rezoluție, de tip dom, cu o carcasă anti-vandalism.

În ceea ce privește informarea pasagerilor, autobuzele dispun de indicatoare traseu exterioare frontale și laterale ce pot afișa 2 rânduri independente cu până la 24 de caractere fiecare rând, iar două monitoare interioare tip LCD LED ultra-wide vor fi montate în compartimentul călătorilor.

Autobuzele BMC Procity sunt echipate cu un computer de gestiune si management traficului (în scurt CGMT), cu funcții GPS, echipamente Wi-Fi și comunicare on-line, echipamente de numărare a pasagerilor la fiecare ușă (sisteme cu senzori 3D inteligenți și un analizor). Sistemul este integrat cu CGMT și permite numărarea și raportarea numărului de pasageri transportați în anumite intervale de timp, stația de autobuz, traseul, numărul vehiculului etc.

Reamintim faptul că Primăria Municipiului Craiova va continua modernizarea sistemului de transport public prin încă trei proiecte care sunt depuse pe fonduri europene și se află în diverse stadii: achiziția de autobuze electrice noi precum și achiziția a 17 tramvaie noi, moderne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.