image_pdfimage_print

„Vă mulțumesc pentru invitația de a participa la deschiderea celei de-a patra ediții a Forumului Carierei, un eveniment important pentru toți cei angrenați în desfășurarea lui, care reunește, în aceste două zile, elevi și studenți, antreprenori, autorități și instituții locale.

Această inițiativă reprezintă o însemnată modalitate prin care Universitatea din Craiova își urmărește obiectivul de intensificare a implicării la nivel economic și social. De asemenea, un alt deziderat care se îndeplinește prin intermediul «Forumului Carierei» constă în asigurarea unui acord mai bun între programele educaționale și așteptările angajatorilor.

Mă bucur că acestui demers generos i s-au alăturat, în număr mare, exponenții mediului de afaceri, venind în întâmpinarea tinerilor care își conturează viitorul profesional. Îmbunătățirea sincronizării între cerere și ofertă pe piața muncii constituie o necesitate incontestabilă, facilitând tranziția de la studiu la angajare și generând eficiență suplimentară în toate domeniile.

Consiliul Județean Dolj a acționat cu toată convingerea pentru a stimula crearea locurilor de muncă prin atragerea investițiilor. De altfel, prima noastră platformă economică, Parcul Industrial Craiova, care a condus, de-a lungul timpului, la apariția unui număr de aproximativ 1.600 de posturi, este un succes din acest punct de vedere, fiind astăzi ocupată integral de companii.

În continuarea strategiei pe care am definit-o, am înființat o nouă infrastructură de afaceri, High-Tech Industry Park, pe care ulterior am și extins-o până la un total de aproape 30 de hectare de teren, tocmai pentru a răspunde interesului crescut al întreprinzătorilor. În prezent, aici se regăsesc 37 de agenți economici, care s-au angajat să creeze 2.000 de locuri de muncă.

În calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Dolj, vă adresez sincerele noastre felicitări pentru reușita inițiativei dumneavoastră și vă încredințez că vom fi și în viitor un partener al Universității din Craiova, cu toată deschiderea pentru colaborare în beneficiul tinerilor și al actului de învățământ.“

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.