Iniţiativa de Bugetare participativă are ca principal scop implicarea cetățenilor municipiului Craiova într-un proces democratic de deliberare și decizie pentru stabilirea modalității optime de cheltuire a unei părți din bugetul local. Procesul presupune asumarea de către cetăţeni a unui rol de participant activ în definirea şi abordarea problemelor comunităţii din care fac parte.
Cine poate să depună proiecte?
Pot depune proiecte la procesul de Bugetare participativă cetățenii care locuiesc, muncesc sau studiază în Municipiul Craiova cu vârsta minimă de 18 ani. Proiectele se depun online, pe platforma bugetării participative craiova.decid.ro. Locuitorii municipiului Craiova care vor depune un proiect au posibilitatea, în cadrul contului creat online, să atașeze documente relevante pentru proiect. Pentru a fi validat proiectul, se vor respecta condițiile indicate în pagina de adaugare a acestuia. Pot înainta propuneri de proiecte și persoanele juridice – asociațiile, fundaţiile, ONG-urile și societățile comerciale cu sediul social în Municipiul Craiova.
Care este bugetul alocat procesului de Bugetare participativă?
Bugetul total alocat procesului de Bugetare Participativă este de 200.000 Euro. Fiecare proiect trebuie sa aibă un cost total de maximum 50.000 Euro.
Cum se votează un proiect?
Votarea proiectelor se va realiza conform calendarului campaniei, prin intermediul platformei online craiova.decid.ro. Fiecare persoană înregistrată pe platforma online va avea posibilitatea de a vota un singur proiect din fiecare categorie.
Mai multe informații, precum și regulamentul complet al programului, le puteți găsi pe platforma craiova.decid.ro.