Alina Tănăsescu, deputat PSD: Guvernul PNL a lansat încă din prima zi programul „sărăcie pentru toţi“

0
486

Deputatul PSD de Dolj Alina Tănăsescu critică primele decizii ale noului Guvern Orban despre care spune că arată cât se poate de clar că guvernarea PNL nu va fi pentru oameni, ci pentru profiturile unor entităţi. Parlamentarul social-democrat a făcut referiere la recentele declaraţii ale premierului şi cele ale ministrului Economiei care vorbesc deschis despre reintroducerea taxei auto, precum şi despre eliminarea subvenţiilor pentru energie şi gaze, măsuri care îi vor afecta pe românii de rând. „De ce ne-am temut cel mai mult se pare că nu am scăpat. Din păcate, Guvernul PNL, susţinut de USR, ne arată încă de la început faptul că programul lor nu este despre români. Atenţia lor nu este îndreptată către creşterea veniturilor populaţiei, ci a companiilor. Spre deosebire de noi, cei de la PSD, care am eliminat taxa auto şi le-am dat proprietarilor banii înapoi, cei de la PNL, prin chiar vocea premierului Orban, vine şi anunţă că vrea să reintroducă această taxă.
Apoi, în vreme ce noi, social-democraţii, am facut eforturi pentru menţinerea preţurilor la energie şi gaze la un nivel cât mai mic, ministrul Economiei spune că subvenţionarea preţurilor la gaze şi energie trebuie să înceteze. O asemenea măsură ar fi catastrofală pentru milioane de români. Nu pot să mă întreb care este scopul acestor decizii? Este clar că ele afectează direct cetăţenii. Pentru cine guvernează cu adevărat PNL, pentru că în niciun caz nu guvernează pentru români?“, afirmă Alina Tănăsescu.

Deputatul doljean spune că tot în această categorie intră şi declaraţiile noului ministru al Agriculturii, care nu susţine proiectul Casei de Comerţ Unirea, o iniţiativă a PSD pentru sprijinirea producătorilor locali. „Este încă o dovadă clară că PNL duce o politică împotriva propriilor cetăţeni. De ce să blochezi un proiect deja funcţional şi care vine în sprijinul micilor producători? Ca să ajuţi importul de fructe şi legume din alte ţări? Altă explicaţie nu găsesc“, a declarat parlamentarul social-democrat.

Alina Tănăsescu este de părere că acesta este doar începutul şi nu ar fi surprinsă să vadă cum PNL va anula multe dintre deciziile benefice implementate sub guvernarea PSD: „Mulţi au spus că avertizările noastre legate de planurile liberalilor şi useriştilor sunt doar propagandă electorală. Dar iată că tot ce am spus noi se adevereşte. Sper doar că românii vor înţelege la timp că depinde doar de ei pe ce drum aleg să meargă. Un astfel de moment este chiar duminică, atunci când vor merge la vot. Sunt sigură însă că vor face alegerea corectă“!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.