Proiecție – eveniment – “Bilet de Iertare”, scurtmetraj de Alina Șerban & „Singură la nunta mea”

0
149
INTRARE LIBERĂ❗️ Duminică, 10 noimebrie, ora 19:00, Cinema Patria
Vă invităm la o primă vizionare a filmului “Bilet de Iertare”  – scurtmetrajul care marchează debutul regizoral al Alinei Șerban
Alina Șerban este o dramaturgă, actriță, regizoare, câștigătoare a numeroase premii internaționale. Absolventă a UNATC, Royal Academy of Dramatic Art Londra, New York University, a participat la Festivalul de Film de la Cannes în 2018 cu “Singură la nunta mea”, primul ei rol principal într-un lungmetraj.
📽 Bilet de Iertare (First Cut – versiune în lucru)
🔸 Filmul este bazat pe o poveste reală din anii 1800, în vremea sclaviei romilor în Țările Române
Producător: Mobra Films, Asociația Untold Stories, Dinadins
Sinopsis:
🔸 Scurtmetrajul “Bilet de Iertare”* prezintă povestea unui sclav rom al cărui destin stă sub semnul iubirii a două mame – mama sclavă, cea care l-a născut, și cealaltă, mama boieroaică a cărui proprietate este și care îl iubește ca pe propriul ei fiu. Filmul face parte dintr-un viitor proiect de lungmetraj care urmărește povestea vieții lui Dincă, sclavul rom care a schimbat cursul istoriei în Țările Române.
*Termenul de “iertare” era folosit în timpul robiei romilor și semnifica eliberarea sclavului rom, care era “iertat” de robie.
Scenariu și regie: Alina Șerban
Cu: Oana Ștefănescu, Ionuț Habet, Emil Măndănac, Ioana Barbu, Alina Șerban, Bogdan Stamatin
Durată: 17 minute
 Singură la nunta mea/Seule à Mon Mariage
Sinopsis: o comedie revigorantă despre emancipare, despre spargerea tiparelor, având ca protagonistă o femeie de origine romă, care în ciuda tuturor circumstanțelor și a luptelor pe care le duce nu încetează să pună iubirea pe primul loc în călătoria ei spre o viață mai bună.
Regie: Marta Bergman
Durată: 110 minute
Producător: Frakas Productions, Hi Film
 Scurtmetrajul “Bilet de Iertare” este un proiect derulat de Asociatia Untold Stories, finanțat prin programul In stare de bine, susținut de Kaufland Romania și implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile și co-finanțat de Guvernul României – Departamentul pentru Relatii Interetnice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.