Radu Preda: Inițiativa legislativă privind statutul personalului feroviar, votată plenul Senatului

0
140

“ Inițiativa legislativă privind statutul personalului feroviar a ajuns din nou în plenul Senatului pentru dezbatere și vot, după ce, anul acesta în vară, președintele Iohannis a retrimis-o în Parlament pentru reexaminare.

📌 Aceasta reglementează statutul personalului feroviar şi cuprinde prevederi referitoare la raporturile de muncă ce se stabilesc între unitatea cu specific feroviar şi personalul feroviar angajat în cadrul acesteia, dar și condiţiile specifice şi modalităţile de ocupare a funcţiilor, precum şi de pensionare a personalului feroviar.
📌 Legea trimisă la promulgare a fost luată în discuție în ședințele Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială și Comisia pentru transporturi și infrastructură din data de 11 septembrie 2019, cu participarea reprezentanților Ministerului Muncii și Justiției Sociale și ai Ministerului Transporturilor.

Membrii celor două comisii au hotărât, cu majoritatea voturilor senatorilor prezenți, respingerea obiecțiilor formulate de Președintele României în Cererea de reexaminare și adoptarea unui raport de admitere asupra Legii trimise la promulgare.
➡️ Propunerea legislativă a trecut ieri de votul Senatului, urmează Camera Deputaților, cameră decizională”, a declarat senatorul PSD Radu Preda.

 

Pentru mai multe detalii și informații privind această inițiativă, puteți să accesați următorul link : https://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=19809

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.