Totul despre Spitalul regional de urgență Craiova. Cum va arăta spitalul regional din Craiova

0
579

Programul Operațional Regional Finanțarea UE pentru spitalele regionale continuă și din exercițiul 2021-2027. Prima etapă a investițiilor este finanțată din fondurile disponibile în actuala perioadă de programare, iar finalizarea construcțiilor va putea fi rambursată din cadrul financiar 2021 – 2027.

Un prim contract de finanțare este estimat să se semneze până în decembrie 2019.

Ministerul Fondurilor Europene asigură finanțarea asistenței tehnice și a experților cu care lucrează Ministerul Sănătății acestor trei mari proiecte.

Faza I va fi cofinanțată din actuala perioadă de programare și include elaborarea documentațiilor tehnie și începerea execuției cel mai târziu în 2022, cu licitațiile aferente.

Faza II – finalizarea construcției spitalelor, dotările și operaționalizarea funcțională a spitalelor.

Cererile de finanțare pentru cele trei spitale regionale sunt pregătite pentru a fi depuse în cadrul AP 14/POR ca proiecte majore între mijlocul lunii octombrie – finalul lunii noiembrie. Studiul de fezabilitate pentru cele trei spitale: Iași, Cluj-Napoca și Craiova a fost finalizat și predat.

Spitalul regional de urgență Craiova 602 mil. Euro/ varianta finală a studiului de fezabilitate a fost predat și este aprobat de către Minister. Avizul de mediu – audierea publică a avut loc în data de 10.09. 2019, urmând să fie eliberat în data de 18.10.2019. Indicatorii tehnico-economici au fost avizați în cadrul Consiliului Interministerial în data de 14.10. 2019. Cererea de finanțare era planificată să fie depusă la AM POR în luna noiembrie 2019, cel mai târziu în luna decembrie 2019. Ulterior, AM POR va transmite proiectul la COM și se estimează semnarea contractului de finanțare până la finalul lunii martie 2020.

Termene pentru investiție:

Iunie 2020 – semnare contract proiectare și verificare tehnică;

Iunie 2020 – Iunie 2021- realizare proiect spital regional de urgență Craiova;

Iunie 2021 – Ianuarie 2022 – achiziție lucrări construcție spital regional de urgență Craiova;

Ianuarie 2022 – demarare contract lucrări construcție;

Februarie 2026 – finalizare construcție.

Marite 2026 – Decembrie 2026 – training și activități specifice de operaționalizare pentru spitalul regional de urgență Craiova.

“Spitalul Regional din Craiova: va costa 2,8 miliarde de lei, va avea 19 săli de operație și 807 paturi. Consiliul Interministerial de Avizare Lucrari Publice de Interes National a avizat luni indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții “Spitalul Regional de Urgență Craiova”, a spus senatorul PSD Radu Preda.

Cum va arăta spitalul regional din Craiova?

Așa arată datele spitalului, potrivit informațiilor din comunicatul Ministerului Sănătății:

– va avea o suprafață desfășurată de 165.256 mp și un număr total de 807 de paturi, pentru ingrijirea continua a pacientilor cu boli acute, 60 locuri in UPU, 30 paturi de chirurgie de zi, 15 paturi ingrijiri medicale de zi, 20 paturi de ingrijiri oncologice de zi. Unitatea sanitară va deține 19 săli de operație.

– Spitalul va dispune de un Centru de Tratament pentru Cancer pentru Regiunea SV, dotat cu echipament si adecvat, alte facilități de sprijin, ce va funcționa intr-o cladire separata, unita de corpul principal al spitalului, printr-un coridor, la nivelul primului etaj.

– Valoarea investiției este de 2.850.507.547,41 lei

– Spitalul va fi construit pe 7 nivele, va avea 1195 locuri de parcare și un heliport

– În 18 octombrie se va emite acordul de mediu

– va fi construit în jurul unui concept organizațional de specialități medicale grupate în centre. Modelul de funcţionare se bazează pe compartimentele/centrele clinice care cuprind grupuri compatibile de pacienți și specialități medicale, reflectând necesitatea unei relații de lucru strânse în furnizarea asistenței acute și de urgență secundară și terțiară:

  • Centrul pentru cap și gât cuprinzând specialități de neurologie, neurochirurgie, oftalmologie, ORL, Chirurgie maxilofacială;
  • Centrul toracic cuprinzând pulmonologia, cardiologia, chirurgia toracică, chirurgia cardiovasculară;
  • Centrul abdominal cuprinzând gastroenterologie, nefrologie, urologie, chirurgie generală;
    · Centrul pentru articulaţii, coloană vertebrală și traumă cuprinzând ortopedie & traumatologie, chirurgie plastică, arsuri, chirurgie vasculară;
  • Centrul de Medicină Internă cuprinzând dermatologie, medicină internă, reumatologie, boli metabolice și endocrinologie, imunologie, hematologie;
    · Centrul pentru mamă și copil cuprinzând ginecologie, obstetrică, pediatrie și chirurgie pediatrică, neonatologie.

. Radioterapie şi Oncologie (inclusivdepartment pediatric), inclusive radioterapie, chimioterapie şi medicină nucleară

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.