CNAIR a relansat licitaţia pentru tronsonul 3 din Drumul Expres Craiova-Piteşti, pentru 999 milioane de lei

0
71

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a relansat luni, 30 septembrie, licitaţia pentru tronsonul 3 din Drumul Expres Craiova – Piteşti. Valoarea estimată a achiziţiei este de 999 milioane de lei, fără TVA.

 Obiectul contractului scos luni la licitaţie de către CNAIR îl reprezintă proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru construcţia tronsonul 3 din Drumului Expres Craiova – Pitesti, cunoscut ca „Autostrada Ford”.

Valoarea estimată a contractului este 999,41 milioane de lei, fără TVA, potrivit anunţului din platforma de achiziţii publice SICAP.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 8 noiembrie 2019, însă este posibil ca acesta să fie prelungit.

Amintim că tronsoanele 3 şi 4 din DX Craiova – Piteşti au mai fost lansate la licitaţie de către CNAIR în urmă cu doi ani, odată cu tronsoanele 1 şi 2. În urma contestaţiilor în instanţă, licitaţiile pentru tronsoanele 1 şi 2 au continuat, dar cele pentru tronsoanele 3 şi 4 au fost anulate.

Tronsonul 1 al DX Craiova – Piteşti este construit de către italienii de la Tirrena Scavi, iar tronsonul 2, cu două loturi, de către firmele lui Dorinel Umbrărescu.

Licitaţia pentru tronsonul 4 a fost reluată în această vară, iar pe 30 septembrie a fost relansată şi cea pentru „veriga – lipsă”, adică tronsonul 3. Rămâne de văzut dacă de această dată licitaţiile pentru tronsoanele 3 şi 4 se vor încheia cu succes sau vor fi din nou surprize.

Întregul proiect are o lungime de aproximativ 121 km și o valoare estimată de 3,77 miliarde de lei, fără TVA și va fi finanțat din fonduri europene prin POIM 2014 – 2020.

Drumul Expres Craiova – Pitești va avea 4 benzi de circulație ( 2 benzi pe sens) și va asigura o conexiune corespunzătoare a zonei de Sud – Vest a României la Coridorul IV Pan European.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.