image_pdfimage_print

Fostul ministru al Muncii, deputat Lia Olguța Vasilescu, spune, astăzi, de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice că pensionarii au fost mereu o prioritate pentru Guvernarea PSD și le urează tuturor seniorilor României la mulți ani.

Astăzi este ziua persoanelor vârstnice, motiv pentru care urez tuturor seniorilor României la mulți ani fericiți!

Guvernarea PSD a pus în centrul preocupărilor pensionarii, fiind singurul partid care a elaborat o lege a pensiilor ce va corecta inechitățile după recalcularea tuturor pensiilor și a crescut anual punctul de pensie, de la 871 în 2016 până la 1265 lei acum, cu un avans de 6 luni față de prevederile vechii legi.

Pensia medie a crescut cu 54,5%, de la 885 de lei în 2016, la 1.368 de lei acum.
Puterea de cumpărare a pensiei medii este cu 40,8% mai mare acum, față de 2016, asigurând o creștere mult peste rata inflației.

De remarcat că România nu a trebuit să se împrumute pentru a acoperi aceste majorări, dat fiind că datoria publică a scăzut de la 37 la 35 la suta, iar pensiile speciale au fost plafonate încă din anul 2017, pentru a se reduce ecartul între pensia publică și pensia de serviciu”, s spus fostul ministru al Muncii, deputat Lia Olguța Vasilescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.