image_pdfimage_print

Stadionul de Atletism din Craiova a fost inaugurat, ieri, ├«n prezen╚Ťa mai multor personalit─â╚Ťi ale sportului ╚Öi atletismului rom├ónesc, printre care┬áGabriela Szabo, Doina Melinte, Cristieana Cojocaru, Natalia Andrei, Mihai Covaliu ÔÇô pre╚Öedintele Comitetului Olimpic Sportiv Rom├ón, Paula Ivan, Maricica Puica, dar ╚Öi a ini╚Ťiatorului proiectului, fostul primar al Craiovei, Lia Olgu╚Ťa Vasilescu ╚Öi autorit─â╚Ťile locale din B─ânie.

Fostul primar al Craiovei, Lia Olgu╚Ťa Vasilescu, a spus c─â este singurul stadion doar de atletism din Rom├ónia ╚Öi singurul care poate s─â g─âzduiasc─â competi╚Ťii interna╚Ťionale. ÔÇťA fost inaugurat, la Craiova, singurul stadion de atletism din Rom├ónia care poate gazdui competi╚Ťii interna╚Ťionale, ├«n prezen╚Ťa a numero╚Öi campioni olimpici sau mondiali, cum ar fi Gabriela Szabo, Doina Melinte, Cristieana Cojocaru, Natalia Andrei, Mihai Covaliu ÔÇô pre╚Öedintele Comitetului Olimpic Sportiv Rom├ón, Paula Ivan, Maricica Puic─â, Violeta Beclea sau Marian Oprea. Practic, ├«n acest moment, Craiova de╚Ťine cea mai complet─â baz─â sportiv─â, av├ónd, ├«n acela╚Öi perimetru, o sal─â polivalent─â, un stadion de fotbal, un stadion de atletism ╚Öi un centru de cantonament cu dou─â terenuri ├«n aer liber pentru preg─âtirea sportivilorÔÇŁ, a spus fostul primar al Craiovei, Lia Olgu╚Ťa Vasilescu.


Edilii din Craiova sus╚Ťin c─â Stadionul de Atletism din Craiova este una dintre cele mai mari arene din Rom├ónia ╚Öi singura omologat─â la categoria II de c─âtre IAAF.

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu a afirmat la inaugurare c─â noul stadion are o zon─â de ├«nc─âlzire, un stadion la scara 1/2, care permite clasificarea stadionului la categoria II: ” Bijuteria atletismului rom├ónesc ╚Öi-a deschis por╚Ťile c─âtre sportivi! Stadionul de Atletism din Craiova – singurul din ╚Ťar─â de acest fel ╚Öi unic datorit─â frumuse╚Ťii sale! Ceea ce este extraordinar de important pentru ora╚Öul Craiova, ├«n momentul ├«n care se vor face antrenamente de c─âtre sportivii legitima╚Ťi, acolo vor avea acces liber copiii din ╚Öcoli unde vor ╚Ťine probele de┬áatletism┬áconform programei sportive din ╚Öcoala”, a spus edilul Craiovei.

Complexul a fost construit ├«n imediata vecinatate a noului stadion de fotbal „Ion Oblemenco„.

Stadionul are zona de antrenament, zona de concurs, dar si o cladire principala compartimentata ├«n patru corpuri, cu dot─âri moderne pentru sportivi, arbitri ╚Öi media, necesare desf─â╚Öur─ârii competi╚Ťiilor omologate interna╚Ťional. Sistemul de iluminat al nocturnei este unul de ultima genera╚Ťie, fiind dimensionat s─â asigure iluminatul unei competi╚Ťii televizate. Cl─âdirea principal─â a gradenelor (Corpuri A, B, C, D) are peste 5.000 de locuri pentru spectatori.


Valoarea totala a lucrarilor de executie este de 46.518.437,56 lei cu TVA, iar investitia a fost suportata din bugetul local.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.