Miercuri, 18 septembrie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Învăţământ şi Cultură » 4 septembrie 2019, ora: 12:19
rss
 

Vernisarea Expoziției Muntele Athos: pendulând între imagine și reprezentare fotografică

Vernisarea Expoziției Muntele Athos: pendulând între imagine și reprezentare fotografică

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” în colaborare cu Mitropolia Olteniei, Primăria Municipiului Craiova, Fundația „Muntele Athos” și Universitatea din Craiova organizează joi, 5 septembrie 2019, la ora 15:00, în holul central al Universității din Craiova, vernisarea Expoziției „Muntele Athos: pendulând între imagine și reprezentare fotografică”.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

Expoziția va fi vernisată în premieră în România și este organizată în contextul desfășurării Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși de la Craiova (ITO 2019). Expoziția „Muntele Athos: pendulând între imagine și reprezentare fotografică” prezintă lucrările a patru fotografi străini: Valery Bliznyuk, din Rusia, Ali Borovali, din Turcia, Zbigniew Kosc, din Polonia și ZoranPurger, din Serbia. Fiecare fotograf a călătorit pe Muntele Athos în ani diferiți și în momente diferite, reușind să obțină un bogat material fotografic și să surprindă, prin obiectivul fotografic, particularitatea statului autonom Muntele Athos. Fotografii artistice, scene unice, care prezintă puterea fotografiei, sensibilitatea creatorilor, strălucirea Muntelui Athos în lume și, în special, provocarea atemporală căreia i-au răspuns numeroși artiști și creatori în încercarea de a descoperi și reda această unică  societate care a supraviețuit neschimbată timp de zece secole.

Întâlnirea Tineretului Ortodox la Craiova aduce o noutate absolută pentru România: o expoziție de fotografie de pe Sf. Munte Athos realizată la inițiativa Fundației „Muntele Athos”. Autorii sunt fotografi profesioniști din Polonia, Serbia, Turcia și Rusia. În aducerea acestei expoziții la Craiova, drumul ne-a fost netezit de consulul general al României la Salonic, Sabina Mădălina Șomăcescu, dar și de profesorul ApostolosPatelakis. Expoziția poate fi vizitată până duminică, 8 septembrie”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Muntele Athos este un areal unic, care de-a lungul a peste un mileniu de existență a atras o mulțime de artiști (fotografi, pictori, scriitori, gravori etc.), care au înfățișat magnific mediul natural, arhitectura peisajului și clădirile, viața de zi cu zi a călugărilor, obiceiurile lor de cult, tradițiile specifice, obiceiurile și comorile artistice.

Unul dintre obiectivele principale ale Fundației Muntele Athos este promovarea bogăției culturale și spirituale a Muntelui Athos. Acest obiectiv a fost îndeplinit în mare măsură în cei șaisprezece ani de funcționare și continuă să fie realizat prin evenimentele organizate de Fundația Muntele Athos și în special prin expozițiile pe care le organizează și le prezintă atât publicului de la Salonic, cât și publicului larg, transferând expozițiile sale în alte orașe din Grecia, dar și în străinătate”, a declarat AnastasiosNtouros, Directorul Fundației „Muntele Athos”.

Din 2015 și până în prezent, expoziția a fost vernisată în Grecia, Turcia, Cipru și Serbia. La Craiova, expoziția poate fi vizitată până duminică, 8 septembrie 2019.

 

 

 

 

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.