Miercuri, 18 septembrie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 2 septembrie 2019, ora: 13:36
rss
 
Veste bună: Pensiile vor fi mărite chiar din luna aceasta

Olguța Vasilescu: De la 1 septembrie cresc din nou pensiile

Olguța Vasilescu: De la 1 septembrie cresc din nou pensiile

Lia Olguța Vasilescu spune că de la 1 septembrie vor fi majorate cinci milioane de pensii, prin creşterea punctului de pensie la 1.265 de lei. Procentual, creşterea pe care o vor avea pensionarii pe talon va fi de aproximativ 15%.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

“De astăzi cresc din nou pensiile din sistemul public și vor veni mărite chiar de luna aceasta, nu de luna viitoare, așa cum eronat am citit pe unele site-uri. În primul rand, avem creșterea punctului de pensie cu 15 la sută, față de luna precedentă, fiind și prima majorare care se face pe noua lege a pensiilor. De la începutul guvernării punctul de pensie a crescut cu 45 la sută, de la 871 lei în 2016 la 1265 lei, de astăzi. Prima majorare a fost în ianuarie 2017 când am aplicat doar rata inflației și 50 la sută din creșterea reală a salariului mediu brut, cât era obligatoriu pe vechea lege. Deși nu ar mai fi trebuit să facem nicio majorare în 2017, dacă era vorba doar să aplicăm legea, la 1 iulie am făcut o nouă majorare a punctului de pensie aducându-l la 1000 de lei, ceea ce reprezenta o devansare cu 6 luni, față de vechea lege, a aplicării ratei inflației. Habarniștii au tot strigat ca nu am mai aplicat creșterea cu rata inflației de la 1 ianuarie, dar acum cred că intelegeți toți că, de fapt, noi o aplicasem cu 6 luni înainte. Exact cum am făcut și anul trecut, în iulie, când am dus punctul de pensie la 1100 lei. Anul acesta suntem iar în avans și aplicăm creșterea punctului la 1265 lei, de data aceasta conform noii legi. 
Tot astăzi crește și pensia minimă care este reglementată de un alt act normativ, și anume OUG 114/2018. Săptămâna trecută am dat o adevarată bătălie în parlament cu cei de la PNL și USR care ar fi vrut abrogată această ordonanță. Au solicitat special sesiune extraordinară a parlamentului în august, tocmai ca să nu mai poată fi aplicate majorările de pensii și salarii pe care le prevedea pentru septembrie, ei fiind convinși ca , având o nouă majoritate, o vor putea abroga. Reamintesc că pensia minimă a crescut cu 76 la suta de la începutul guvernării noastre, de la 400 lei în 2016, la 704 lei astăzi”, a spus fostul ministru al Muncii, deputat Lia Olguța Vasilescu.

 
Alte articole din Actualitate:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.