Miercuri, 18 septembrie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Învăţământ şi Cultură » 29 august 2019, ora: 12:42
rss
 

Expoziţie de pictură la Craiova Jazz Festival 2019

Expoziţie de pictură la Craiova Jazz Festival 2019

Asociația „Seniori Art” Craiova îmbină frumosul vizual cu cel acustic, cu prilejul celei de-a III-a ediții a Craiova Jazz Festival, organizat de Filarmonica „Oltenia” Craiova. Găzduiţi în foaierul generos al prestigioasei instituţii de cultură, opt artiști vor expune un număr de 25 picturi pe pânză și sticlă, cu dimensiuni diverse cuprinse între 0,4 și 2 m. Asociația „Seniori Art” Craiova a fost invitată pentru prima dată cu o expoziție de pictură la filarmonica olteană în anul 2014 și de atunci, anual, au expus în acest spaţiu membrii săi, seniori, tineri, școlari sau preșcolari.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

        Vernisajul va avea loc în data de 2 septembrie, ora 18:00, în prezența profesorilor Magda Buce Răduț, Ovidiu Bărbulescu și Nicolae Marinescu, personalităţi ale culturii, care vor prezenta expoziția, artiștii și lucrările acestora. Publicul este aşteptat să admire picturile până pe data de 15 septembrie şi, desigur, în perioada de desfăşurare a Craiova Jazz Festival 2019, ediţia a III-a, 10-13 septembrie 2019.

        Cei opt artişti expozanţi sunt Mariana Montegaza (economist, absolventă a Școlii de Artă „Grigore Gabrielescu” și președintă a Asociației „Seniori Art” Craiova), Virginia Neacșu (inginer electronist), Mădălina Ruican (filolog, studentă la Arte Vizuale din cadrul Facultății de Teologie din Craiova), Cornelia Șendroiu (profesor de limba și literatura română la Liceul „Matei Basarab” Craiova), Clara Tănasie (manager asigurări, studentă la Arte Vizuale din cadrul Facultății de Teologie din Craiova), Olimpia Zdrenghea Edou (conservator cultural, profesor de artă, ambasador pentru dezvoltarea durabilă a Gabonului, Africa), Daniel Guță (artist plastic, absolvent al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, Arte Vizuale – secția conservare-restaurare-patrimoniu), Rada Marian (specialist Securitate şi sănătate în muncă, absolvent al Liceului de Arte „Marin Sorescu” din Craiova). 

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.