Miercuri, 18 septembrie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Politică » 28 august 2019, ora: 15:02
rss
 

Legea privind adopția a Liei Olguța Vasilescu, modificată în următoarea sesiune parlamentară. Ce se schimbă pentru părinți și copii

Legea privind adopția a Liei Olguța Vasilescu, modificată în următoarea sesiune parlamentară. Ce se schimbă pentru părinți și copii

Legea adopției, gândită de fostul ministru al Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, va suferi, în următorul an parlamentar, modificări considerabile, menite să ușureze, dar și să încurajele procedurile de adopție. Schimbările reprezintă o nouă șansă atât pentru cei care își doresc să adopte, cât și pentru copiii care, astfel, pot face parte mai repede dintr-o familie, consideră Lia Olguța Vasilescu.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

Printre cele mai importante modificări la legislația actuală se regăsesc introducerea unor dispoziții menite să urgenteze dobândirea și menținerea statutului de copil adoptabil, luarea unor măsuri care să flexibilizeze atât procedura de evaluare a adoptatorilor, cât și etapa de monitorizare post-adopție, dar și debirocratizarea și simplificarea procedurilor de adopție.

După cum a explicat Lia Olguța Vasilescu, aceste modificări la legislația în vigoare vin să simplifice procesul de adopție și să aducă și lămuriri acolo unde este cazul, pentru a nu mai exista lacune și cazuri precum cele aduse recent în vizorul opiniei publice. Viața unui copil nu este un subiect de joacă, ci trebuie tratat cu maximă seriozitate, iar legea trebuie să fie clară, pentru a nu se mai ajunge la astfel de situații, a mai spus Lia Olguța Vasilescu.

Mai mult decât atât, legea aduce în discuție și clarificarea situației copiilor care au împlinit 14 ani, precum și a fraților care nu pot fi separați, dacă unul dintre ei a împlinit 14 ani. Urmează să fie prelungit și atestatul de persoană/familie aptă să adopte, care va avea o valabilitate de cinci ani, față de doi, cât este în prezent.

Nu în ultimul rând, modificările legislative se referă și la acordarea de stimulente financiare pentru a susține decizia familiei de a adopta, care pleacă de la 600 de lei. Conform Liei Olguța Vasilescu, este normal și natural ca statul să încurajeze adopția, având în vedere că sunt atâția copii care nu au, de la naștere, șansa de a trăi într-o familie.Mai mult decât atât, executivul și legislativul României înțeleg, astfel, să încurajeze procedura adopției, pentru că toți copiii au dreptul la cea mai bună viață care li se poate oferi, iar toate persoanele și cuplurile care își doresc să devină părinți sau să aducă un nou membru în familie trebuie să primească această șansă, a conchis fostul ministru al muncii.

 

 

 
Alte articole din Politică:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.