Luni, 19 august 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Administraţie » 8 august 2019, ora: 10:48
rss
 
A fost aprobat proiectul de finanțare

Craiova va avea autobuze electrice

Craiova va avea autobuze electrice

Proiectul Primăriei Craiova privind achiziția a 16 autobuze electrice a fost aprobat pentru finanțare, fiind demarată etapa precontractuală. Consilierii locali au aprobat proiectul„Proiect Integrat de Modernizare a Sistemului de Transport Public cu Autobuzul În Municipiul Craiova MOTRIC-A”.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

Valoarea acestuia este de 76.004.854,72 lei (inclusiv TVA), bani ce urmează a fi asigurați prin Programul Operațional Regional 2014-2020, iar cofinanțarea pe care trebuie să o asigure municipalitatea craioveană este de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, respectiv 1.316.442,51 lei.

“Transportul în comun din Craiova continuă procesul de modernizare. Astăzi a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Local pentru a aproba implementarea a trei proiecte cu fonduri europene: modernizarea depoului de tramvaie, a reţelei de contact şi a căii de rulare din incinta depoului, de extinderea sistemului de management al traficului şi de reabilitarea a 1.400 m de cale dublă de rulare a tramvaiului de pe strada Henry Ford și achiziţionarea a 16 autobuze electrice. Cele 16 fac parte din procedura deschisă luna trecută, de achiziționarea a 46 de autobuze electrice, 46 de stații de încărcare lentă și 11 stații de încărcare rapidă, toate din fonduri nerambursabile.

Trebuie menționat și creditul acordat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), la sfârșitul anului trecut, pentru achiziționarea a aproximativ 40 de autobuze cu normă de poluare redusă (EURO 6) pentru care se va semna contractul în perioada următoare”, a spus administratorul public al municipiului Craiova, Sorin Manda.

 

 
Alte articole din Administraţie:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.