Luni, 19 august 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Administraţie » 31 iulie 2019, ora: 10:58
rss
 

Primăria Craiova a reabilitat etajul 5 al spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș

Primăria Craiova a reabilitat etajul 5 al spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș

Saloanele și cabinetele medicale de la etajul cinci al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova au fost complet renovate, micuții care sunt internați aici, fiind un etaj pentru ei, beneficiind acum de condiții moderne de spitalizare. Atât pe podea cât și pe pereți sunt postere cu imagini din desene animate, lenjeriile sunt speciale pentru copii, iar mobilierul este schimbat în totalitate.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Investiția se ridică la 893.074,6 lei dintre care ecograful a costat aprox 150.000, instalatia de climatizare aprox 149.000 iar autosanitara aprox 279.000 lei.

Au fost efectuate lucrări de igienizare, instalare sistem de climatizare, aplicare de pardoseală din PVC special pentru spitale, s-a schimbat mobilierul, s-au achiziționat frigidere și televizoare noi pentru a face șederea micuților pacienți

 

„Preocuparea noastră pentru ca actul medical să se desfășoare în cele mai bune condiții nu a scăzut niciodată în intensitate.

Am inaugurat astăzi un etaj complet renovat la spitalul Victor Babeș, un etaj dedicat celor mici și anume etajul al cincelea.

Au fost efectuate lucrări de igienizare, instalare sistem de climatizare, aplicare de pardoseală din PVC special pentru spitale, s-a schimbat mobilierul, s-au achiziționat frigidere și televizoare noi pentru a face șederea micuților pacienți cât mai plăcută. De asemenea, am mai achiziționat un ecograf performant și o autosanitară (o salvare).

Lucrăm la partea de documentație pentru o clădire nouă de imagistică medicală pentru spitalul Victor Babeș în care să se regăsească un RMN, un Computer Tomograf, aparate de ecografie și radiologie.

Avem un contract de finanțare din fonduri europene nerambursabile semnat pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor publice, contract aflat la stadiul de achizitie a serviciilor de proiectare. Astfel, clădirea principală a acestui spital și o clădire aflată în apropiere vor fi refăcute și anvelopate termic la exterior din fonduri europene", a declarat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

 „Ambulanța este de tip A II, care este destinată transportului care nu necesită urgențe medico-chirurgical. Este necesară pentru spital, pentru consulturile interclinice. Adcă noi constatăm că avem o urgență care ne depășește ne ajută foarte mult să ducem pacientul la o altă unitate sanitară. Prețul ei a fost de 279.000 de lei. Din punct de vedere al echipamentelor medicale este o ambulanță care are o targă, un aspirator portabil de secreții, oxigen staționar, având două butelii de 20 de litri și o butelie de 5 litri, dacă pacientul necesită administrare de oxigen până ajunge de la ambulanță în spital”, a menționat directorul Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova, Adina Turcu.

 

 

 

 
Alte articole din Administraţie:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:




Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.