Luni, 22 iulie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Învăţământ şi Cultură » 14 mai 2019, ora: 14:21
rss
 

Prezentare interactivă în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor a Colecției de artă românească modernă a Muzeului de Artă Craiova

Prezentare interactivă în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor a Colecției de artă românească modernă a Muzeului de Artă Craiova

În acest an, la cea de-a XV-a ediție a evenimentului ,,Noaptea Muzeelor” organizat de Rețeaua Națională a Muzeelor din Romănia, inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța cu tema ,, La classe, L'|œuvre”, Muzeul de Artă Craiova propune proiectul ,,Un tablou, o poveste, o călăuză”, ce presupune încurajarea legăturilor dintre muzeu și școli.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

Proiectul este angajant, deoarece doreşte să transmită un mesaj interactiv publicului numeros pe care an de an muzeul l-a avut cu ocazia evenimentului  ,,Noaptea Muzeelor”.

Șaptesprezece ghizi voluntari selectați dintre elevii liceelor din Craiova și studenți de la Facultatea de Litere ai Universității din Craiova, tineri  pasionați de artă, vor fi prezenți în fiecare sală și vor prezenta colecția. Formarea acestor ghizi a fost făcută de muzeografi în cursul proiectelor de pedagogie muzeală. 

            Proiectul are ca scop familiarizarea, conştientizarea importanţei colecțiilor galeriei de artă românească modernă și implicarea publicului în dialog cu tinerii ghizi urmărind  sensibilizarea acestuia la noul tip de abordare. Ghidajul  presupune validarea unor strategii care duc la maximizarea receptării operei de artă.

În această prezentare interactivă fiecare ghid voluntar poate deveni un actor important în transmiterea mesajului cultural, dar și  fiecare dintre vizitatori poate deveni un actor la fel de important, dacă răspunde provocărilor transmise de un tânăr ghid optimist, instruit, comunicativ. 

 

Ghizii voluntari vor purta costume specifice personajelor reprezentate în tablouri, costume din secolul al XIX-lea, iar în sălile unde avem compoziții istorice vor purta uniforme militare. Ghizii vor fi imediat remarcați vizual datorită insolitului costumelor și a implicării lor active în prezentarea colecțiilor muzeului.

 Proiectul a fost posibil datorită unei bune colaborări cu Liceul de Arte ,,Marin Sorescu, Colegiul Național „Elena Cuza”, Colegiul Național  „Frații Buzești”, studenții anului al II- lea, specializarea engleză, Facultatea  de Litere a Universității din Craiova.

Vă invităm la Muzeul de Artă din Craiova sâmbătă 18 mai 2019.    

Muzeul va fi deschis între orele 18:00 – 01:30 (ora anunțată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator).

 
Alte articole din Învăţământ şi Cultură:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.