Luni, 17 iunie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 2 aprilie 2019, ora: 10:37
rss
 

Apele Române au salubrizat a doua oară în câteva saptâmâni pârâul Valea Albă din Bucovăţ

Apele Române au salubrizat a doua oară în câteva saptâmâni pârâul Valea Albă din Bucovăţ

Administraţia Bazinală de Apă Jiu prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a continuat acţiunile de igienizare a cursurilor de apă pe râul Jiu, la Bucovăţ şi pe pârâul Valea Albă. A fost salubrizată zona Şcolii pe pârâul Valea Albă împreună cu angajaţii primăriei. Au fost înlăturate resturi vegetale şi deşeuri pentru a se elimina riscurile producerii de inundaţii.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

     Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj întreprinde permanent măsuri de preventie şi combatere a poluarilor accidentale, informând cetăţenii atât în mod direct, dar şi indirect, prin intermediul mass –media sau al autorităţilor publice locale, în funcţie de comunitatea căreia îi aparţin, să nu abandoneze deşeurile, indiferent de natura lor, în apropierea cursurilor de apă sau chiar în albiile acestora, ci să apeleze la societăţi specializate în acest domeniu sau să îşi creeze propriile spaţii de depozitare a acestora”.

     Dacă în urmă cu săptămâni angajaţii S.G.A Dolj  defişaseră manual  pe toată lungimea pârâul amintit, astăzi, 1 aprilie 2019, aceştia au igienizat din nou zona. Gunoiul menajer, de grajd şi de construcţii a fost aruncat în cantităţi foarte mari, angajaţii S.G.A Dolj acţionând cu ajutorul unui buldoexcavator, o autobasculantă de 19 tone , o utilitară, saci, mănuşi, etc.  Ca resurse umane au acţionat un şef de formaţie şi 12 muncitori.  Alături de aceştia au fost şi angajaţi ai Primăriei Bucovăţ, edilii recunoscând că cetăţenii au exagerat mai mult ca în ultimii ani cu aruncatul gunoiului în zonă.

     Au fost ridicate  5 autobasculante de gunoi din zona Şcolii Bucovăţ, pârâu Valea Albă şi împrejur lunca Jiului.

     Acţiunile de igienizare vor continua şi în perioada următoare.

 
Alte articole din Actualitate:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.