Duminică, 16 iunie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 22 martie 2019, ora: 12:00
rss
 

Peste 28.000 de cărți funciare au fost eliberate gratuit pentru proprietarii terenurilor agricole din 25 comune din județul Dolj

Peste 28.000 de cărți funciare au fost eliberate gratuit pentru proprietarii terenurilor agricole din 25 comune din județul Dolj

Peste 28.000 de cărți funciare au fost eliberate gratuit pentru proprietarii terenurilor agricole din 25 comune din județul Dolj, prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF), susținut de Guvernul României. Lucrările de cadastru general au fost finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

Cele 28.275 de imobile înregistrate gratuit în sistemul integrat de cadastru și carte funciară aparțin locuitorilor din comunele Afumați, Amărăștii de Jos, Amărăștii de Sus, Apele Vii, Băilești, Braloștița, Bratovoești, Breasta, Bulzești, Călărași, Ciupercenii Noi, Dăbuleni, Gângiova, Gighera, Giurgița, Gogoșu, Izvoare, Măceșu de Jos, Măceșu de Sus, Moțăței, Podari, Sadova, Seaca de Câmp, Șimnicu de Sus și Terpezița. Lucrările, începute în anul 2017, s-au desfășurat pe o suprafață de 17.885,9912 de hectare.

 

Noile cărți funciare au fost predate primarilor celor 25 de comune de către directorul OCPI Dolj, Mihai CILIBIU. La evenimentul care a avut loc vineri, 22 martie, au participat Daniel SUCIU-viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, Claudiu Iulian MANDA-vicepreședintele Senatului României, Radu-Codruț ȘTEFĂNESCU, președinte – director general al ANCPI, Lia Olguța VASILESCU-secretar al Camerei Deputaților, Ion PRIOTEASA-președintele Consiliului Județean Dolj, parlamentari de Dolj, precum și reprezentați ai conducerii locale județene.

 

În prezent, din totalul de 111 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din județul Dolj, trei sunt cadastrate în proporție de sută la sută (Drănic, Mischii, Goicea), iar în alte 106 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

Județul Dolj este pe primul loc pe țară la cadastru în 2019. Autoritățile de aici au înțeles importanța realizării cadastrului general atât pentru cetățeni, cât și pentru dezvoltarea acestei zone. Doar anul acesta vor fi contractate lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în valoare de peste 14 milioane de lei pentru 97 de localități din DOLJ. Sperăm să înceapă cât mai curând lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor în cele 31 de comune din județul Dolj aflate pe lista celor 660 de UAT-uri din mediul rural din toate județele țării, care vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014-2020”, a afirmat Radu Codruț ȘTEFĂNESCU, președinte - director general al ANCPI.

            La rândul său directorul OCPI Dolj, Mihai CILIBIU a explicat:

”În prima etapă a PNCCF au fost incluse patru UAT-uri: Brădești, Coțofenii din Dos, Goicea și Pielești. În comuna Goicea, lucrările de cadastru general au fost finalizate la începutul acestui an, iar pentru comuna Coțofenii din Dos sunt finalizate în procent de 98%. Totodată, o dorință a tuturor oltenilor, dar și a tuturor românilor, este realizarea Drumului Expres Craiova-Pitești, pentru care instituția noastră a fost prima care a eliberat avizul tehnic în termen de 24 ore.”

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI - peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, www.ancpi.ro.

 
Alte articole din Actualitate:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.