Luni, 17 iunie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Învăţământ şi Cultură » 20 martie 2019, ora: 14:52
rss
 

Elevii claselor a XI-a și a XII-a au susținut proba obligatorie a profilului din cadrul simulării examenului de Bacalaureat Național

Elevii claselor a XI-a și a XII-a au susținut proba obligatorie a profilului din cadrul simulării examenului de Bacalaureat Național

Astăzi, 20 martie, elevii claselor a XI-a și a XII-a au susținut proba obligatorie a profilului din cadrul simulării examenului de Bacalaureat Național, în anul școlar 2018-2019.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

Examenul de simulare s-a desfășurat în cele 46 unități de învățământ preuniversitar din județul Dolj care școlarizează elevi de clasa a XI-a și a XII-a, în intervalul orar 9.00-12.00.

            La nivelul județului Dolj, 10600 de elevi au fost înscriși pentru a susține această probă. La clasa a XI-a, procentul de prezență a fost de 69,56%, iar la clasa a XII-a, de 71,17%.

In timpul probei scrise, a fost eliminat un elev din clasa a XI-a de la Liceul Tehnologic Special Beethoven.

Mâine, 21 martie, elevii claselor a XII-a vor susține proba la alegere a profilului și specializării.Ei trebuie să aleagă una dintre următoarele materii, în funcție de studiile urmate în liceu:

§  Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională;

§  Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus.

Proba la alegere a profilului și specializării va fi susținută numai de elevii clasei a XII-a.  5360 de elevi sunt înscriși să susțină această probă.

            Scopul simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat național, în anul școlar 2018 – 2019 este familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen de bacalaureat național și de a optimiza rezultatele obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.

 

 

 

 
Alte articole din Învăţământ şi Cultură:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.