Duminică, 18 august 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Administraţie » 12 martie 2019, ora: 08:12
rss
 

Reabilitări cu fonduri europene la Spitalul de Infecțioase Victor Babeș

Reabilitări cu fonduri europene la Spitalul de Infecțioase Victor Babeș

Două corpuri de clădire aparținând Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova vor fi reabilitate și modernizate, investiția fiind realizată cu fonduri europene și ridicându-se la suma de aproximativ 20.700.000 de lei.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

După investițiile masive în aparatură, paturi, televizoare, frigidere pentru pacienți, mobilier nou și saloane refăcute de la nivelul cărămizii pe mandatul Liei Olguței Vasilescu, după reamenajarea curții, a cantinei și sălii de mese, a venit rândul fațadei spitalului. Valoarea totală a proiectului este de e 20.688.226,98 lei (inclusiv TVA), din care contribuția proprie în proiect a Municipiului Craiova, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 300.701,00 lei.

"Vom reabilita și moderniza două corpuri de clădire aparținând Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova. Investiția va fi realizată cu fonduri europene în cuantum de aproximativ 20.700.000 de lei", a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Potrivit directorului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova, Adina Turcu, cele două clădiri au fost întreținute până în prezent, dar instalațiile sanitare sau cele electrice, de exemplu, nu au suferit modificări de la înființare.

Este vorba despre Pavilionul C3, pentru „contagioși”, dat în folosință în anul 1959 și Pavilionul C4 pentru „Boli Infecțioase”, dat în folosință în anul 1980.

„Este vorba despre o clădire în care avem o secție de pneumoftiziologie-copii, iar în cealaltă sunt pe regimuri de înălțime în funcțiile de secțiile clinice pe care le avem pentru adulți și copii. Noi am realizat, în ultimul timp igienizarea acestor instalații sanitare, dar doar mentenanță. Oricum prin acest proiect urmează înlocuirea instalațiilor sanitare și a celor electrice care unele sunt de la înființare și nu s-a intervenit în cazul lor”, a spus Adina Turcu.

Obiectivul general al proiectului „Creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice din Municipiul Craiova aparținând sectorului Sănătate, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Victor Babeș Craiova” vizează creșterea eficienței energetice a clădirilor publice din Municipiul Craiova apartinând sectorului Sănătate, prin derularea de lucrări de intervenție specifice, pentru îmbunătățirea performanțelor energetice a două clădiri din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Craiova (corpul C3 -Clădire Pavilion contagiosi II si corpul C4 - Clădire pavilion boli infectioase I (Corp A+B+C+D)).

 

 
Alte articole din Administraţie:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.