Duminică, 16 iunie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 28 februarie 2019, ora: 13:42
rss
 

Radu Marinescu și-a depus candidatura pentru funcțiile de decan și consilier al Baroului Dolj

Radu Marinescu și-a depus candidatura pentru funcțiile de decan și consilier al Baroului Dolj

Radu Marinescu este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni avocați din țară. Împlicat direct în mai multe acțiuni pentru redresarea acestei profesii și cu speranța că va reuși să facă ceva pentru avocații din România, Radu Marinescu și-a depus candidatura pentru alegerile din cadrul Adunării generale a Baroului Dolj ce va avea loc la data de 16 martie 2019. Acesta candidează pentru demnitățile de decan și consilier al Baroului.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

“Am depus candidatura pentru alegerile din cadrul Adunarii generale a Baroului Dolj din data de 16.03.2019, pentru demnitatile de Decan si respectiv Consilier al Baroului.
Candidez cu increderea ca experienta profesionala neintrerupta si cea dobandita in organele de conducere constituie un argument pentru acest demers. 
Am fost si raman un avocat mandru de profesia sa, care isi doreste ca aceasta sa redevina regina profesiilor juridice si nu o ''auxiliara" in actul de justitie. 
Din pacate profesia noastra este in regres, avocatii sunt nemultumiti, din avocatura se pleaca, se pierde teren in fata altor profesii, ne simtim marginalizati. Chiar daca personal am ales sa refuz oferte tentante privind alte activitati, pentru a ramane in profesie, inteleg bine dificultatile sau pesimismul si nemultumirea care justifica alegerea altor profesii. Avocatura prezentului nu are viziune si nici coeziune, solutii eficiente, participare activa la viata publica, nu conteaza prea mult in configurarea legislatiei privind sistemul judiciar si statul de drept.
Accentul va trebui pus pe crearea si promovarea unor solutii substantiale de reforma a legislatiei relevante, reglementarile riguroase, moderne si eficiente fiind solutia de a revitaliza profesia, a o ridica la statulul sau constitutional, a asigura protectia avocatului si secretului sau profesional si recuperarea sferelor profesionale peierdute.

 In acest sens in ultimii ani am gandit si elaborat un proiect de modernizare legislativa, privind mai multe acte normative cu impact asupra profesiei noastre, pe care l-am prezentat mai multor factori de decizie.
Am in vedere urmatoarele coordonate pentru viitorul Baroului Dolj :
- preocupare continua pentru formularea de solutii de modificare a legislatiei cu impact asupra profesiei noastre si promovarea acestora la nivel national si fata de factorii decizionali;
- apararea ferma a avocatilor fata de abuzurile suferite,
- asigurarea unei solidaritati si coeziuni sporite;
- utilizarea rationala a resurselor Baroului ;
- sprijinirea tinerilor avocati, prioritate majora; 
- asigurarea unor formule flexibile, dinamice si eficiente de pregatire profesionala;
- colaborarea cu administratia publica in vederea sprijinirii profesiei;
- sustinerea reprezentantilor Baroului la nivelul UNBR, utilizarea experientei lor in plan local si consolidarea bunei reputatii a Baroului nostru;
- eficientizarea activitatii economice ;
- amplificarea interactiunilor cu structuri profesionale europene, pentru cooperare profesionala, in beneficiu reciproc;
- obtinerea de instrumente de finantare care sa sustina direct avocatii;
- cooperare cu mediul judiciar cu asigurarea respectului deplin pentru profesia noastra si cu promovarea efectiva a propunerilor noastre;

Multumesc tuturor colegelor/colegilor care vor acorda atentie propunerilor si candidaturii mele”, a spus avocatul Radu Marinescu.

 

 
Alte articole din Actualitate:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.