Duminică, 16 iunie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Administraţie » 13 februarie 2019, ora: 11:10
rss
 

Consilierii județeni au aprobat declanșarea procedurii de expropiere pentru terenurile de pe coridorul Isvarna-Craiova

Consilierii județeni au aprobat declanșarea procedurii de expropiere pentru terenurile de pe coridorul Isvarna-Craiova

Consilierii județeni doljeni, reuniți într-o ședință convocată de îndată, au aprobat declanșarea procedurii de expropriere pentru terenurile situate pe coridorul celui de-al doilea fir de aducțiune a apei Isvarna-Craiova. Este vorba de o suprafață totală de 217 hectare, situată pe raza a 16 unități administrativ-teritoriale.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

Consiliul Județean Dolj a aprobat, ieri, declanșarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată situate în coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică "Reabilitare și extindere aducțiune fir II Isvarna-Craiova". Conform hotărârii, Compania de Apă Oltenia va fi cea care va răspunde de datele înscrise în Lista proprietarilor, ale căror imobile sunt afectate de coridorul de expropriere. Sumele estimate aferente despăgubirilor pentru imobile vor fi asigurate de Compania de Apă Oltenia și vor fi virate, în termen de 30 de zile într-un cont al județului Dolj, în vederea despăgubirilor, în condițiile legii.

"Suntem într-un moment în care ne-am dori foarte mult să facem un pas important, în care județul Dolj devine elementul principal în această acțiune, respectiv exproprierea terenului atât în județul Dolj, cât și în județul Gorj. Colegii noștri de la Gorj nu au dorit să se implice direct în această acțiune și ne-au dat nouă prerogativele de a acționa. De asemenea, noi suntem cei care trebuie să punem banii, județul Dolj, nu neapărat Consiliul Județean, pentru că este foarte bine stabilit de unde vin acești bani și se vor pune într-un fond și va exista o justă despăgubire pentru oamenii care sunt deținătorii acestor terenuri. Este vorba de mii de oameni, vor fi multe procese, însă important este că noi ne îndreptăm cu pași hotărâți catre proiectul de 434 milioane de euro, care este cel mai mare proiect din sud-estul Europei. Vorbim despre o suprafață totală de aproape 217 hectare, situată pe raza a 16 unități administrativ-teritoriale, proprietarii care dețin terenuri pe traseul noii conducte urmând să primească o justă despăgubire. Suntem conștienți că nu va fi o acțiune ușoară, însă avem convingerea că vom depăși toate obstacolele, așa cum am făcut-o și până în prezent, într-o excelentă relație de colaborare, alături de Primăria Municipiului Craiova, alături de Compania de Apă „Oltenia”, dar și cu sprijinul colegilor noștri din Parlamentul României, al doamnei deputat Lia Olguța Vasilescu și chiar al doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă", a explicat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.

 

 
Alte articole din Administraţie:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.