Duminică, 16 iunie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Administraţie » 12 februarie 2019, ora: 15:05
rss
 

Investiții în Spitalul de la Leamna

Acest articol conţine 2 poze
Investiții în Spitalul de la Leamna

Spitalul de la Leamna deține de curând o nouă unitate de îngrijiri pentru pacienții cu tuberculoză multidrog rezistentă. Proiectul a inclus ample lucrări de construcție, renovare, amenajare și dotare, fiind realizat de către Fundația Romanian Angel Appeal. Sprijin financiar a oferit și Fondul Global de Luptă Împotriva Sida, Tuberculozei și Malariei. Totul a fost realizat cu suportul Consiliului Județean Dolj.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

Noua Unitate a Spitalului de la Leamna reprezintă unul din indicatorii Strategiei Naționale de Control al Tubuerculozei pentru perioada 2015-2020. Are ca scop reducerea incidenței și mortalității provocate de respectiva boala.

“Astăzi, am marcat reușita unui proiect de importanță națională, derulat în parteneriat de Consiliul Județean Dolj, Fundația „Romanian Angel Appeal“ și Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna, cu susținerea oferită de Ministerul Sănătății și Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta“. Această colaborare s-a materializat în realizarea unei investiții de aproape 800.000 de euro pentru crearea, la Leamna, a unui centru destinat îngrijirii pacienților cu tuberculoză multidrog rezistentă (TB-MDR), al treilea cu acest profil din întreaga țară. Trebuie spus că finanțarea a fost asigurată de Fondul Global de Luptă împotriva HIV/SIDA, Tuberculozei și Malariei – organism internațional înființat la inițiativa ONU –, prin intermediul Fundației „Romanian Angel Appeal“. Prin derularea acestui demers, a fost construit un nou corp de clădire, cu o suprafață de aproape 550 de metri pătrați, destinat în exclusivitate Centrului TB-MDR, imobil prevăzut cu saloane pentru pacienți, cu o capacitate de 19 paturi, toate dispunând de grup sanitar propriu, cu spații pentru medici și asistente, precum și cu vestiare destinate cadrelor medicale. În paralel, ne pregătim să realizăm, cu finanțare din bugetul propriu al Consiliului Județean Dolj, o investiție de amploare, cu valoarea de aproximativ 3 milioane de euro, care va contribui în mod semnificativ la îmbunătățirea condițiilor pentru desfășurarea actului medical la Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna, cel mai mare furnizor de servicii medicale de pneumologie din Oltenia, cu peste 150 de paturi, unde sunt tratați inclusiv pacienți din județele învecinate. În cadrul acestui proiect, ne propunem să modernizăm imobilele în care se găsesc spațiile medicale și cele administrative, precum și să construim un nou corp de clădire, de aproximativ 1.100 de metri pătrați”, a declarat președintele Consiliului Județean, Ion Prioteasa.

 
Alte articole din Administraţie:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.