Sâmbătă, 24 august 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Învăţământ şi Cultură » 5 februarie 2019, ora: 09:17
rss
 

Fiecare elev va primi un ghiozdan complet, cu manuale și rechizite pentru un an întreg

Fiecare elev va primi un ghiozdan complet, cu manuale și rechizite pentru un an întreg

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, anunta că fiecare elev va primi un ghiozdan complet, cu manuale si rechizite pentru un an intreg, in valoare de 100 de euro, se arată pe site-ul Portal Învățământ. Elevii vor primi chiar si vouchere pentru achizitionarea unui echipament de sport, promite ministrul.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Invatamantul obligatoriu este gratuit, conform Constitutiei, insa parintii trebuie sa plateasca in fiecare an rechizitele copiilor, uneori chiar si manualele. Conform ministrului Educatiei, situatia se va schimba, iar elevii vor primi la inceputul fiecarui an scolar un ghiozdan cu toate rechizitele necesare. 

 
"Avem bani si pentru un proiect care nu a fost dezvoltat in anii anteriori si anume un ghiozdan complet pentru fiecare elev. Sa asiguram educatia gratuita, asa cum spune Constitutia. In acest ghiozdan trebuie sa fie manualele pentru care se da examen, limba romana, matematica etc, si rechizitele care sunt necesare pe un an intreg. Nivelul este cam de 100 de euro pentru fiecare ghiozdan. Aici o sa existe un echipament de sport, care se va acorda cu ajutorul unor vouchere, pentru ca este foarte greu sa cumperi pentru fiecare copil in parte", a afirmat ministrul Educatiei, conform evz.ro.
 
Il va anula acest proiect pe cel care se deruleaza in momentul de fata prin Consiliile Judetene? Potrivit ministrului, proiectul actual prin care elevii primesc rechizite nu mai este eficient. 
 
"Acela a fost un proiect dezvoltat de Ministerul Educatiei in 2001, dupa care a fost descentralizat si derulat de autoritatile locale. Care este diferenta? Acest proiect a fost introdus printr-o lege care stabilea un nivel minim al veniturilor pe cap de familie. Intre timp, din 2001 pana acum, acest nivel s-a modificat substantial. In 2001, cam 1.200.000 de copii primeau aceste rechizite, acum mai primesc vreo 200.000", mai spune Ecaterina Andronescu. 
 
In prezent, o parte dintre elevi primesc rechizite, distribuite prin intermediul inspectoratelor scolare judetene. Elevii trebuie sa fie inscrisi in invatamantul de stat, primar si gimnazial, la cursuri de zi, iar venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat in luna iulie a fiecarui an, sa fie de maximum 50% din salariul de baza minim brut pe tara. 
 
Noul proiect va asigura rechizite pentru toti elevii, iar valoarea totala a acestora, pentru fiecare copil, va fi de 100 de euro. Parintii vor primi si cate un voucher pe care il vor putea folosi la achizitionarea echipamentului de sport pentru copiii lor, conform declaratiilor ministrului Educatiei.
 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.