Sâmbătă, 24 august 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 31 ianuarie 2019, ora: 09:53
rss
 

S-a dat ordin de începere a lucrărilor la drumul expres Craiova-Pitești

S-a dat ordin de începere a lucrărilor la drumul expres Craiova-Pitești

Ordinul de începere a lucrărilor la drumul expres Craiova-Piteşti a fost emis, miercuri, conform spuselor directorului Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj, Mihai Cilibiu.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Cilibiu a afirmat că reprezentanţii societăţii care a câştigat licitaţia pentru execuţia lucrărilor au solicitat documentaţia pentru tot ceea ce înseamnă exproprieri.

„Astăzi ne-a venit oficial, acum o jumătate de oră, ordinul de începere a lucrărilor la drumul expres Craiova-Piteşti, tronsonul 1. Astăzi avem o videoconferinţă cu firma care asigură documentaţia pentru tot ceea ce înseamnă exproprieri şi pentru tot ceea ce înseamnă punerea la punct a tronsonului care cuprinde judeţul Dolj şi judeţul Olt. Este vorba despre sectorul care a fost licitat şi pentru care s-a semnat contractul, acum câteva săptămâni, împreună cu reprezentanţii CNAIR, chiar în sediul Prefecturii Dolj. Le-am promis că, până mâine, le punem la dispoziţie toate listele de proprietari şi tot ce au nevoie pentru a se apuca de exproprieri. Vrem ca în termen de 24 de ore să le asigurăm suportul necesar să dea drumul la lucrare“, a declarat Mihai Cilibiu, în cadrul unei şedinţe desfăşurate la Prefectura Dolj.

Potrivit CNAIR, tronsonul 1 are o lungime de 17,7 km (km 0+000 – km 17+700 și are ca punct de început desprinderea din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova, iar ca punct final, limita județului Dolj cu Olt. Acest tronson traversează teritoriile administrative ale următoarelor localități: Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești.

Tronsonul 2 cu o lungime de 39,85 km (km 17+700 – km 57+550) și are ca punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final, după Municipiul Slatina, la intersecția cu DN 65. Acesta traversează teritoriile administrative ale următoarelor localități: Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare.

Tronsonul 2 este împărțit în 2 loturi, după cum urmează: Lotul 1 cu o lungime de 18,5 (km 17+700 – Km 36+200) și Lotul 2 îm lungime de 21,35 (km 36+200– Km 57+550).

Prin execuția lotului 1 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localității Balș, iar prin cea a lotului 2 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localității Slatina, prin redirectionarea traficului în afara localităților.

Câștigătorul desemnat pentru Tronsonul 1 este Tirrena Scavi S.p.A. (Italia) cu o valoare a ofertei de 358.179.480,69 LEI fără TVA, echivalentul a 76 milioane euro fără TVA.

Câștigatorul desemnat pentru Tronsonul 2 – Lotul 1 este Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL (România) cu o valoare a ofertei de 661.452.009,54 lei fără TVA, echivalentul a aproximativ 141 milioane euro fără TVA.

Câștigatorul desemnat pentru Tronsonul 2 – Lotul 2 este tot Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL (Romania) cu o valoare a ofertei de 792.189.981,56 lei fără TVA, echivalentul a aproximativ 168 milioane euro fără TVA.

 
Alte articole din Actualitate:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.