Duminică, 18 august 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Învăţământ şi Cultură » 28 ianuarie 2019, ora: 10:22
rss
 

Stagiunea Colibri. ACTul 3: Moș Nichifor, cu Marcel Iureș și Ruxandra Maniu, în premieră pe scena Teatrului Colibri Craiova

Stagiunea Colibri. ACTul 3: Moș Nichifor, cu Marcel Iureș și Ruxandra Maniu, în premieră pe scena Teatrului Colibri Craiova

La o lună după premiera la București a spectacolului „Moș Nichifor“, cu Marcel Iureș și Ruxandra Maniu, producția Teatrului ACT va fi prezentată pentru prima dată la Craiova, pe scena Teatrului Colibri, joi, 28 februarie 2019, la ora 19:00.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

„Moș Nichifor“, după „Moș Nichifor Coțcariul“ de Ion Creangă, regia Alexandru Dabija, costume Manuela Pungan, punctează că „pe lângă umor și surprinzătoarea filosofie, opera lui Creangă are și o puternică dimensiune erotică. Oralitatea lui provocatoare a trecut în proză distilându-se într-o dramaturgie aluzivă, insinuantă și plină de umor. Moș Nichifor este un spectacol despre întâlnirea dintre două generații și confruntarea între două feluri de a vedea lumea: una conservatoare, ironic-tradiționalistă și una modernă, agresivă în fragilitatea ei.“ www.teatrulact.ro

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 12 ani.

 

Dacă pentru actorul Marcel Iureș prezența pe scena Colibri înseamnă deja acasă, jucând aici nu doar în spectacolele ACT, ci și în producția „Furtuna“, regia Cristian Pepino, din repertoriul Colibri, actrița Ruxandra Maniu este la prima întâlnire cu publicul Fabricii de povești.

Actriță din 2014 la Teatrul Odeon din București, Ruxandra Maniu a colaborat în teatru și în cinematografie cu regizori ca: Alexandru Dabija, Radu Afrim, Dinu Cernescu, Horațiu Mălăele, Alexandru Tocilescu.

În 2013, la Gala Hop - Gala Tânărului Actor primea Marele Premiu „Ştefan Iordache“ și Premiul publicului pentru rolul Ea din „Râs nervos“ de Christopher Durang. Cu doi ani în urmă îi fusese acordat Premiul pentru cea mai bună actriţă de comedie pentru rolul Casieriţa din piesa „Lapte Negru“ de Vasili Sigarev la Festivalul Internaţional Hyperion StudFest 2011.

 

Până la întâlnirea cu Moș Nichifor, joi, 31 ianuarie 2019, ora 19:00, în cadrul Stagiunii Colibri. ACTul 3 este programat spectacolul „Stage Dogs“, o producție Teatrul ACT - 20 de ani, adaptare (după „A life in the theatre“ de David Mamet) și regie Florin Piersic jr., scenografia Tudor Prodan. „Stage Dogs“ îi readuce pe scena Teatrului Colibri pe actorii Marcel Iureș și Florin Piersic jr.

Spectacolul este nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

 

„Să fii actor e o îndeletnicire minunată. Cumplită. Superbă. Ridicolă. Formidabilă. Oribilă. Înălțătoare. Penibilă. Cam despre asta e vorba în ‘Stage Dogs’. Și sunt șanse să iasă un Iureș nemaivăzut.“  Florin Piersic jr. (www.teatrulact.ro)

 

20 LEI/PERS.: preț unic pentru aceste spectacole

 Biletele se pot procura de la Agenția Teatrului Colibri, de luni până duminică,

tel.: 0251.412.473.

 

 
Alte articole din Învăţământ şi Cultură:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.