Duminică, 18 august 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 23 ianuarie 2019, ora: 09:35
rss
 

Peste 52.000 de cărți funciare au fost eliberate gratuit pentru proprietarii de imobile din județul DOLJ

Acest articol conţine 2 poze
Peste 52.000 de cărți funciare au fost eliberate gratuit pentru proprietarii de imobile din județul DOLJ

Peste 52.000 de cărți funciare au fost eliberate, gratuit pentru proprietarii de imobile din județul DOLJ, prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF), în anul 2018. Lucrările de cadastru general au fost finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) DOLJ.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

În 2018, au fost finalizate lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor la nivel de unitate administrativ-teritorială (UAT) în comuna Goicea din județul Dolj, fiind eliberate 14.204 de cărți funciare. De asemenea, în cadrul lucrărilor de cadastru general pe sectoare cadastrale, anul trecut au fost înregistrate 38.110 de imobile, reprezentând o suprafață de 20.947,3492 de hectare de teren agricol din județ.

În anul 2018, OCPI Dolj a semnat contracte de finanțare cu  93 de UAT-uri, care au încheiat ulterior contracte de prestări servicii de cadastru general pentru înregistrarea a 195.759 de imobile, reprezentând o suprafață de 124.515 de hectare.

Totodată, în anul 2018, au fost scoase la licitație primele patru UAT-uri din județ care vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (POR), care prevede înregistrarea sistematică a imobilelor din 660 de comune din toate județele țării. Poiana Mare, Moțăței, Leu și Maglavit se numără printre cele 194 de UAT-uri pentru care ANCPI a inițiat procedura de licitație.

În prezent, din totalul de 111 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din județul Dolj, trei (Drănic, Mischii și Goicea) sunt cadastrate în proporție de sută la sută, iar în alte 106 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI - peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, www.ancpi.ro.

 

 

 
Alte articole din Actualitate:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.