Luni, 20 mai 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Învăţământ şi Cultură » 6 decembrie 2018, ora: 11:24
rss
 

Magia sărbătorilor: Târg de Crăciun la Liceul Teoretic Tudor Arghezi din Craiova

Acest articol conţine 5 poze
Magia sărbătorilor: Târg de Crăciun la Liceul Teoretic Tudor Arghezi din Craiova

Liceul Teoretic „Tudor Arghezi” din Craiova a debutat ieri după-amiază cu prima ediție a Târgului de Crăciun realizat chiar în incinta școlii. Evenimentul a adunat sute de elevi și părinți, care au venit pregătiți special pentru acest târg cu produse hand-made și diferite bunătăți culinare de sezon.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

Sărbătorile de iarnă, cu tot ce implică ele, luminițe, colinde, brad împodobit, bucate tradiționale și bineînțeles credința, reprezintă cea mai frumoasă perioadă a anului, una plină de culoare și bucurie pentru copiii care așteaptă venirea lui Moș Crăciun. De aceea, apropierea acestei sărbători este marcată și la nivelul unităților de învățământ prin serbări și alte activități specifice Crăciunului.

Așa se face că, Târgul de Crăciun organizat de Liceul Teoretic „Tudor Arghezi” din Craiova a fost un real succes. A adunat sute de persoane, de la cei mai mici la cei mai mari, în scopul de a cumpăra produse realizate de copiii și părinții acestora. Tarabele au fost pline, iar vizitatorii au putut achiziționa, la ce preț i-a lăsat inima, produse realizate de elevi, începând de la decorațiuni de Crăciun, căciulițe și șosete împletite și până la produse de patiserie care mai de care mai apetisante.

Fiecare clasă și-a etalat creațiile ornamentale și culinare pe câte un stand improvizat, iar elevii i-au îmbiat pe cei prezenți să cumpere ca niște adevărați negustori.

Spre bucuria tuturor copiilor, la Târgul de Crăciun nu a lipsit nici Moș Crăciun care a sosit la unitatea de învățământ și le-a fost alături pe tot parcursul evenimentului, făcând poze cu elevii și cântând colinde împreună cu ei.

Din fondurile adunate, fiecare clasă va hotărî cum le va folosi, de la organizarea petrecerii de Crăciun și până la folosirea în scop educațional.

Am organizat acest târg prin care am urmărit câteva obiective. Elevii, pe lângă fericirea de a fi implicați într-un astfel de proiect plin de culoare, au învățat să confecționeze tot felul de obiecte specifice acestei perioade din an. Părinții s-au alăturat copiilor și au fost foarte implicați în această acțiune. Încercăm să dezvoltăm elevilor abilitățile antreprenoriale, sociale, interpersonale și, pe de altă parte, îi și responsabilizăm. Bucuria a fost generală, cu toții simțind venirea sărbătorilor de iarnă”, a spus prof. Mirela Neguț.

 
Alte articole din Învăţământ şi Cultură:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.