Duminică, 19 mai 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Învăţământ şi Cultură » 22 noiembrie 2018, ora: 14:34
rss
 
Respectarea programelor școlare în raport cu criteriile de evaluare, specifice examenelor naționale

Cercul Profesorilor de Limba și Literatura Română, la Biblioteca Aman

Cercul Profesorilor de Limba și Literatura Română, la Biblioteca Aman

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește vineri, 23 noiembrie 2018, în intervalul 12:00 – 15:00, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, Cercul Profesorilor de Limba și Literatura Română, cu tema „Respectarea programelor școlare în raport cu criteriile de evaluare, specifice examenelor naționale".

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

Cercul profesorilor reprezintă o ocazie de împărtășire a exemplelor de bună practică și un prilej de perfecționarea formelor și modalităților de derulare a procesului de predare-învățare-evaluare implementate de participanți, profesori din Craiova și județul Dolj. Alături de comunicările și prezentările profesorilor, evenimentul înglobează workshopuri educative, dar și momente artistice - piese de teatru și recitaluri. „Consider foarte importante aceste întâlniri.Ele sunt un eficient schimb de experiențăîntre profesori,iar împărtășirea exemplelor de bună practică se răsfrânge pozitiv și asupra beneficiarilor direcți ai educației-elevii”, a declarat prof. Constanța Pârvuleasa, șeful catedrei de Limba și Literatură Română de la Colegiul Național „Carol I”.

Întâlnirile pe care le realizează profesorii sunt un bun câștigat pentru breaslă și copii în egală măsură. Dincolo de discuțiile pe marginea proiectelor și perspectivelor comune, cercurile pedagogice înseamnă și cunoașterea unui număr mai mare de dascăli care profesează în același domeniu. Susținem și încurajăm aceste activități întrucât profesorii și în egală măsură elevii reprezintă o parte integrantă, importantă ca pondere, din publicul care frecventează biblioteca și activitățile de profil”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Conform tradiției, cercul profesorilor este o acțiune ciclică, cu desfășurare semestrială, desfășurat sub coordonarea Inspectoratului Școlar, respectiv Casei Corpului Didactic, pentru toate disciplinele de studiu încadrate programei naționale.Activitatea este coordonată de Inspectoratul Școlar Județean Dolj și este organizată de Colegiul Național „Carol I” din Craiova sub egida aniversării Marii Uniri din 1918.

 

 
Alte articole din Învăţământ şi Cultură:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.