Luni, 20 mai 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Administraţie » 15 noiembrie 2018, ora: 13:05
rss
 
Modernizată la cele mai bune standarde

Piața Gării din Craiova a fost astăzi inaugurată

Acest articol conţine 3 poze
Piața Gării din Craiova a fost astăzi inaugurată

Noua Piață a Gării, modernizată în cursul acestui an de SC Piețe și Târguri Craiova SRL, a fost astăzi inaugurată. Având o valoare totală de peste 700 de mii de lei, este cea mai amplă investiție realizată de societate exclusiv din fonduri proprii.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

Practic, Piața Gării a fost ridicat pe vechiul amplasament, dar de la zero. Acum este de departe o locație modernă, avantajoasă atât pentru comercianți cât și pentru clienți.

„Este prima piață din Craiova reabilitată de către SC Piețe și Târguri SRL. Este efectiv investiția lor, meritul lor. Este prima piață modernă și realizată la standardele la care sunt cerute la această oră. Totuși acest tip de producători la care noi ținem foarte mult și îi respectăm, încercăm să le purtăm de grijă , să aibă și ei condiții sănătoase în care să-și vândă produsele. Îi felicit pe toți cei care coordonează activitatea de la SC Piețe și Târguri SRL în frunte cu Alin Mărăcine. Eu nu pot decât să îi felicit și să le urez la cât mai multe realizări de acest fel. Ar trebui ca toate piețele să arate ca aceasta”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

„Au fost probleme pe care conducerea a reușit să le rezolve. Proiectul este mai vechi din 2014 este început. Am reușit să îl terminăm în 2018. Directorul SC Piețe și Târguri SRL, Alin Mărăcine s-a zbătut foarte mult pentru acest proiect. Nu se va opri aici, va investi și în celelalte piețe ale municipiului Craiova. Este foarte frumos. Mie îmi place. Îmi place că au păstrat această arhitectură a Pieței Centrale  a anilor 1960-1970. Se desfășoară un comerț civilizat acum. Este bine că cea mai mare parte este ocupată de către producători și nu de societăți comerciale”, a declarat administratorul public al orașului, Sorin Manda.

Cei mai încântați sunt clienții și comercianții. Cei din urmă se săturaseră de condițiile vitrege din vechea piață a gării.

Directorul SC Piețe și  Târguri Craiova SRL a subliniat importanța acestui proiect. Vechiul loc, unde era extrem de cald vara și friguros peste măsură pe timpul iernii, este acum propice comerțului de acest gen.

În primul rând aș vrea să mulțumesc și eu întregului colectiv al Primăriei Craiova fără dumnealor nu ne-am fi aflat astăzi în acest punct de a inaugura Piața Gării. Despre Piața Gării pot spune că este un proiect important, un proiect început în 2014, de care ne bucurăm astăzi și sperăm ca și comercianții și locuitorii din zonă, care se aprovizionează de aici cu produse sănătoase, să se bucure de acest lucru. Este prima și cea mai mare investiție de la înființarea SC Piețe și Târguri SRL. Urmează ca anul viitor să demarăm astfel de proiecte și în alte piețe din Craiova. Chiar în acest moment s-a atribuit pentru Piața de la Ciupercă și Piața din Brazdă”, a declarat directorul SC Piețe și Târguri SRL, Alin Mărăcine.

Proiectul arhitectural al noii Pieţe a Gării a fost inspirat de fosta hală a Pieţei Marşeu. Aceasta a fost ridicată cu mai bine de un secol în urmă în centrul Craiovei, pe locul unde se află acum Teatrul Naţional, apoi a fost demontată în 1969 şi remontată în Piaţa Centrală  a Craiovei, unde a devenit Hala de carne.

 

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.