Duminică, 19 mai 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Administraţie » 14 noiembrie 2018, ora: 14:47
rss
 

Centrul istoric, Parcul Romanescu și Grădina Botanică, cele trei obiective care au adus premiul de excelență Craiovei

Centrul istoric, Parcul Romanescu și Grădina Botanică, cele trei obiective care au adus premiul de excelență Craiovei

Autoritățile locale fac treabă bună în Bănie. Dovada este premiul de excelență oferit de curând municipalității pentru regenerarea urbană a spațiilor publice. Nu este singurul trofeu pe care Craiova îl primește. Anul trecut a fost acordat trofeul pentru Sănătate.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

Modernizarea Centrului Vechi, a Parcului Romanescu și a Grădinii Botanice sunt proiectele care au convins Asociația Municipiilor din România ca un trofeu să meargă la Craiova. Premiul pentru regenerare a spațiilor publice a fost oferit în urmă cu două seri chiar primarului Craiovei.

Craiova trebuie să fie mândră că a participat la această gală și că a obținut pentru a doua oară consecutiv un premiu al Asociației Municipiilor din România. Asociația Municipiilor din România este o asociație care grupează toți primarii și toate municipiile din România. Există și se derulează în mod constant și periodic ședințe ale comitetului director și adunări generale. Scopul acestor întâlniri este de a prelua toate problemele care apar în administrația națională și a încerca să se intervină pe lângă executiv sau legislativ pentru a corela problemele care le simt administratorii în administrația locală.

Premiul pe care l-am obținut noi ca și municipiul a fost premiul pentru regenerare urbană. Vine după premiul pe care l-am obținut anul trecut pentru Sănătate  în care am participat cu Spitalul Filantropia de pe Calea București, iar anul acesta premiul pentru regenerare urbană a fost pentru prima dată împărțit cu alte două municipii din țară, cu Arad și Sibiu. Totul este o consecință a eforturilor care s-au depus în orașul Craiova în ultima perioadă și a realizărilor de care vorbim și de care toată lumea este foarte încântată când se trece prin Craiova. În acest premiu au contat foarte mult cele trei mari obiective, în speță: Centrul istoric, Parcul Nicolae Romanescu și Grădina Botanică. Bineînțeles au fost și alte lucruri prinse și exemplificate cum ar fi. Parcul Crizantemelor sau Parcul Pușkin. În Centrul istoric a început să recircule lumea și să recircule banii pentru că devenise o zonă abandonată. La această oră este o zonă foarte activă, în care funcționează spații comerciale. Un alt aspect care a contat foarte mult este faptul că noi nu ne-am oprit aici și am continuat studiul de extinderea Centrului istoric cu studiu care îl avem la ora asta. Așteptăm să fie depusă documentația studiul de regenerare sau refacere a Centrului istoric în privința Pieții Vechi”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.  

Cele trei proiecte pentru care Craiova a fost premiată au fost realizate de către Lia Olguța Vasilescu, pe atunci primarul orașului.

 

 
Alte articole din Administraţie:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.