Duminică, 19 mai 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 7 noiembrie 2018, ora: 14:22
rss
 

CNMR: Olguța Vasilescu a făcut un mare pas în schimbarea legii adopției

CNMR: Olguța Vasilescu a făcut un mare pas în schimbarea legii adopției

Coaliția Națională pentru Modernizarea și Respectarea României (CNMR) a susținut total idee ministrului Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, în ceea ce privește schimbarea legii adopției. Astăzi s-a dat prima luptă în acest sens, iar CNMR salută și suține efortul tuturor doamnelor din politică, în care țara și copiii din orfelinate își pun toată încrederea.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

Olguța Vasilescu a fost felicitată de către președintele CNMR  pentru promptitudinea și celeritatea cu care abordează această situație gravă a abuzurilor, viciilor legislative și dramei multor copii din România.

"Avem în plan, în perioada următoare, legea adopţiilor. E un proiect de suflet. Am rude care au încercat să adopte un copil și care au văzut cât de greu e", a declarat în primăvara acestui an ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

În data de 10 aprilie 2018 a avut loc o întâlnire de lucru între președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea și Respectarea României (CNMR), Alexandru Cumpănașu, ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu și președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție în cadrul căreia s-a stabilit înființarea unui Grup de Lucru mixt care vizează Legea nr. 273/2004 privind regimul juridic al adopției.

Scopul înființării acestui Grup de Lucru a fost reprezentat de necesitatea existenței unor dezbateri din partea societății civile și furnizarea de feedback și expertiză privind reglementările Legii nr. 273/2004 fiind semnalate lacune la nivelul procesului de adopție și utilizarea de fonduri în mod judicios de către direcțiile de specialitate, ceea ce duce la un sistem defectuos și la crearea unui impediment pentru copiii abandonați care pot beneficia de o șansă la normalitate familială.

”Întâlnirea cu ministrul Vasilescu și Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție reprezintă un mare pas înainte pentru reglarea la nivelul societății a unor abateri sociale și disfuncții grave. O felicit personal și în numele tuturor colegilor din CNMR pe Olguța Vasilescu pentru promptitudinea și celeritatea cu care abordează această situație gravă a abuzurilor, viciilor legislative și dramei multor copii din România', a declarat președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu, conform dcnews.ro.

 

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.