Luni, 19 august 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 6 noiembrie 2018, ora: 13:15
rss
 

Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat

Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat marți, la Aeroportul Internațional Craiova (AIC), la conferința de presă organizată pentru a marca lansarea unui proiect de responsabilitate socială implementat de Rotary Probitas și Ford Motor Company Fund, proiect în cadrul căruia AIC a fost dotat cu un defibrilator automat.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

„Sunt onorat să fiu prezent astăzi la un eveniment cu adevărat special – lansarea proiectului «Există un erou în fiecare dintre noi», care prevede echiparea cu câte un defibrilator automat a unui număr de cinci puncte de prim ajutor stabilite în municipiu. Am fost foarte mișcat parcurgând materialele care mi-au fost oferite înaintea acestei întâlniri, cu scopul de a ne face o imagine cât mai clară cu privire la acest demers generos, materiale din care am putut afla că aproape 70.000 de români își pierd viața anual, din cauză că nu pot fi resuscitați la timp.

Mă bucur că una dintre instituțiile Consiliului Județean Dolj – Aeroportul Internațional Craiova, de altfel una dintre cele mai aglomerate zone din oraș, va fi dotată de acum cu un defibrilator automat. Trebuie salutată această inițiativă și trebuie spus că atât Ford Motor Company Fund, cât și prietenii noștri de la Rotary Probitas au o experiență îndelungată în astfel de acțiuni, prin care vin în sprijinul comunităților și răspund unor necesități reale.

Așa cum se știe, CJ Dolj a pus un accent deosebit pe investițiile în domeniul sănătății, către care am direcționat 27 de milioane de euro, printr-o serie de proiecte pe care nu cred să le mai fi întreprins vreun alt consiliu județean. Între ele se înscrie și Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară, pe care am construit-o în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, tocmai în ideea de a salva cât mai multe vieți. Este o structură medicală aflată pe un drum ascendent și sperăm ca la începutul anului viitor să ajungă la capacitatea maximă de funcționare.

Îi felicit pe toți cei care și-au dat mâna pentru reușita acestei inițiative așezate sub genericul «Există un erou în fiecare dintre noi» și le doresc colegilor noștri de la aeroport să nu se confrunte cu evenimente nefericite, care să impună folosirea echipamentului primit astăzi“, a declarat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Alături de președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, la conferința de presă organizată la AIC au mai participat administratorul public al județului, Cosmin Durle, președintele Ford România, Ian Pearson, reprezentanții Rotary Probitas Craiova, Adrian Cojocaru și Adrian Camen, medicul Cristina Geormăneanu, din cadrul SMURD, precum și directorul general al Aeroportului Internațional Craiova, Mircea Dumitru.

 

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
1. Daniela  17 iulie 2019, 13:12
De ce nu avem macar un zbor si pentru Atena Grecia din Craiova?
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.