Luni, 19 august 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Economie » 2 noiembrie 2018, ora: 10:38
rss
 
Este oficial

De la 1 noiembrie 2018 se aplică cota de 5% pentru serviciile de cazare, restaurant și catering și utilizarea facilităților sportive

De la 1 noiembrie 2018 se aplică cota de 5% pentru serviciile de cazare, restaurant și catering și utilizarea facilităților sportive

În M.Of. nr. 854 din 09 octombrie 2018 a fost publicata OUG 89/2018 privind unele masuri fiscal-bugetare si pentru modificarea si completarea unor acte normative. În materie de TVA ordonanța aduce schimbări privind cota de TVA pentru anumite servicii, schimbări ce se aplică începând cu 01 noiembrie 2018.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

“Începând cu data de 1 noiembrie 2018 se aplica cota de TVA redusă de la 9% la 5% pentru prestarile de servicii. In Monitorul Oficial nr. 854 din 9 octombrie 2018 a fost publicată OUG 89/2018 privind unele masuri fiscal-bugetare si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Guvernul a adoptat reducerea TVA în turism și face din nou dovada că scăderea fiscalității este o prioritate, care aplicată cu temei și cu știință produce rezultate foarte bune: activitate mai susținută, locuri de muncă mai multe, accesibilitate la produse și servicii mai mare dar și venituri mai consistente - paradoxal pentru criticii care nu contenesc să tipe că taxele mai mici ar aduce și încasări mai mici.

Cota redusă de TVA – de 5% - se va aplica la cazare, închirierea terenurilor amenajate pentru camping, serviciile de restaurant şi de catering, activitățile sportive, recreative si distractive.

Practic turismul va avea cea mai mică cotă a TVA dintre toate sectoarele economice. Va fi evident un impuls favorabil dezvoltării și consolidării domeniului”, a spus ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

 

 
Alte articole din Economie:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.