Duminică, 16 iunie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Administraţie » 10 octombrie 2018, ora: 11:55
rss
 

Ziua Națională a produselor agroalimentare românești, sărbătorită la Craiova

Acest articol conţine 4 poze
Ziua Națională a produselor agroalimentare românești, sărbătorită la Craiova

Ziua Națională a produselor agroalimemtare a fost sărbătorită cu mare fast la Craiova. În Piața Centrală din Craiova au venit peste 50 de producători agricoli care au adus legume și fructe de sezon, miere și fructe uscate precum și preparate din carne.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

Producătorii agricoli sunt susținuti și încurajați de ceva vreme la Craiova. Astăzi, de Ziua Națională a produselor agroalimentare românești, au fost amenajate spații atât în Piața Centrală cât și în cea din cartierul craiovean Craiovița Nouă.

 

 

“Sărbătorim astăzi Ziua Națională a produselor agroalimentare românești, un moment de sărbătoare pentru noi cei care administrăm piețele din Craiova. Urmărim prin acest eveniment să punem în valoare produselor tradiționale românești, să scoatem în valoare munca țăranului și totodată produsele lor foarte sănătoase. În ceea ce face noi creem practice un spațiu de expunere a muncii lor, a produselor pe care le obțin cu multă trudă și venim în sprijinul acestor producători agricoli pentru că dacă pe de o parte Guvernul României ajută foarte mult prin programele sale, noi ca și societate care administrăm piețele din Craiova vrem să venim în sprijinul dânșilor cu această modalitate de expunere și punere în valoare a produselor tradiționale românești”, a declarat Alin Maracine, directorul SC Piețe și Târguri Craiova.

 

Produsele aduse astăzi de producătorii doljeni sunt naturale și realizate după rețete tradiționale. Autoritățile locale și județene, prezente la eveniment, spun că se fac demersuri pentru ca tot mai mulți producători agricoli să comercializeze produsele în spațiile amenjate din Bănie.

“Felicit conducerea Piețe și Târguri pentru organizarea acestui eveniment. De fapt este un eveniment deja de tradiție. Ne-am obișnuit ca în fiecare toamnă să sărbătorim Ziua Recoltei. Toți căutăm produsele românești, toți dorim să mâncăm produse de calitate bună și sănătoase. Faptul că la Piețe și Târguri au venit în sprijinul producătorilor să aibă unde să expună și vinde marfa, au investiții pentru un spațiu de glob face să încurajeze și producătorii din satele noastre să își aducă marfa în Craiova, să putem găsi produse de la noi. Acesta este și mesajul nostrum să încurajăm să-și creeze cooperative și să-și aducă marfa în piețele din oraș, iar noi suntem câștigați că găsim produse de calitate și sănătoase ”, a spus Cosmin Vasile, vicepreședintele Consiliului Județean Dolj.  

 

 

“Primăria Municipiului Craiova este bucuroasă că astăzi este gazda celei de-a doua ediții a Zilei Naționale a produselor agroalimentare românești. SC Piețe și Târguri SRL astăzi a pus la dispoziția producătorilor agricoli din județul Dolj și nu numai un spațiu foarte generos în care dumnealor să-și prezinte produsele agroalimentare pe care le produc. Felicit conducerea SC Piețe și Târguri din Craiova pentru că a reușit și anul acesta să facă un astfel de eveniment. În același timp invit cetățenii municipiului Craiova să treacă prin Piața Centrală din Craiova să cumpere produse pe care astăzi le vând comercianții din Dolj la prețuri de producător “, a declarat viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan.

 

 

La nivelul județului Dolj au fost create zeci de cooperative agricole. Multe dintre produsele din Dolj au luat drumul marilor lanțuri de supermarket din țară.

Ziua Nationala a produselor Agroalimentare românești a fost instituită prin lege anul trecut  cu scopul de a stimula producătorii autohtoni.

 

 
Alte articole din Administraţie:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.